Rietputten

Vandaag stond op de planning om de Baardmannetjes te gaan fotograferen in de Rietputten. Iets later van huis vertrokken omdat er een flinke bui voorbij kwam trekken. Maar dan toch vol goede moed richting Vlaardingen. Wel met de rubberlaarzen aan, want het heeft de afgelopen dagen flink geregend, dus het zal wel een modderpoel worden….

Het was rustig in het riet. Slechts een paar baardmannetjes gezien, maar helaas niet echt gunstig zittend voor een foto. Of wel mooi aan het uiteinde van een rietpluim, maar met zoveel wind dat ze continu heen en weer zwaaiden. Ook niet makkelijk om dan te fotograferen.

Maar het is zo heerlijk om daar rond te wandelen en te genieten van de rest van de natuur. De overvliegende Kolganzen, een Sperwer die voorbij komt, een roepende Buizerd in de verte, Roodborstjes die totaal niet schuw zijn. De Wintertalingen op een plasje en zowaar een Waterral die zich prachtig vrijlopend liet zien. Verborgen in de rietkraag konden we ‘m van een afstandje prima gadeslaan. Zo ontzettend bijzonder, dit zie je niet vaak.

We krijgen een kort buitje van ongeveer een halve minuut over ons heen, maar die levert wel een mooie regenboog op. Al glibberend en glijdend vervolgen we ons pad langs de rietkragen en zien we ook nog een mooie Grote Zilverreiger.
3 uur later zitten we voldaan en met een hele koude neus weer in de auto op weg naar huis.

Regenboog

Baardmannetje ♀

Grote Zilverreiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.