Gezellig dagje duiken

Ik ben jullie nog een verslag verschuldigd van gisteren. Het duiken was echt fantastisch. Eerst de spullen bij de duikschool ophalen en daarna richting Grevelingenmeer (Scharendijke) gereden. Rond half 4 gingen we voor de eerste keer onderwater. Goed zicht (3 – 4 meter), lekkere watertemperatuur (21 graden) en ontzettend veel te zien. Kreeften, krabben, garnalen, vissen in allerlei soorten en maten, zeesterren, anemonen en ontzettend grote kwallen met heeeeeeeeeeele lange slierten. Wist niet dat wij in Nederland van dit soort kwallen hadden. Maar ja, ik weet wel meer niet van het onderwaterleven. Navigeren is best moeilijk, maar ook dat lukte nog redelijk goed. Tegen half 5 kwamen we weer boven, bijna bij de plek waar we waren gestart.

Scharendijke1 31-7-2003

Terug naar de auto, ff lekker wat drinken, wat snacken, en de flessen verwisselen. Net na 6 uur gingen we voor de tweede duik naar beneden. Idem als de eerste duik verliep alles vrijwel vlekkeloos.

Het was op zich een hele spannende dag, daar we alle vier net ons brevet hebben gehaald en dit de eerste zelfstandige duiken zouden worden. Nu dus alles zelf doen en niet kunnen varen op de ervaring van de instructeur. Maar we hebben de proef goed doorstaan en mega genoten. Ter afsluiting uiteraard heerlijk gegeten in het dorp zelf.

Scharendijke2 31-7-2003’s Avonds om half 12 was ik pas weer thuis. Moe maar zeer voldaan en ontzettend trots op mezelf en vol zelfvertrouwen. Ik zie dan ook echt uit naar mijn vakantie in Egypte. Mark, Sander en natuurlijk mijn buddy Petra, ontzettend bedankt voor deze onwijs gezellige dag. Dit is absoluut voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.