Toppie dag

Gister was echt een toppie dag. Kwart voor 9 zat ik keurig op de motor, op weg naar het huissie van mijn date. Keurig op tijd daar aangekomen (wat een timing he). Ff wat drinken om bij te komen, want zelfs zo vroeg was het al behoorlijk warm geworden. Rond half 11 op de motor gestapt richting Maastricht. Gatver hij heeft een veel snellere motor en dat merkte ik af en toe echt wel. Maar goed, je kan niet alles hebben.

In Maastricht aangekomen eerst maar ff op een terras bijkomen, want nu waren er 2 verhitte mensen. Motoren daarna bij Centraal geparkeerd en de motorkleding enzo in een locker gestopt. Van daaruit weer terug gewandeld naar het centrum en het Vrijthof, alwaar we lekker hebben geluncht. Na de lunch dan toch maar de stad een beetje gaan bekijken, we hebben tenslotte niet voor niets zo’n eind gereden. Uiteraard een bezoekje aan de St. Servaaskerk. Daarna doorgelopen naar de Waldeckbastion. Daarna zijn we de weg een beetje kwijt geraakt (mannen zijn ook zo eigenwijs….), dat we een heel stuk door een nieuw gedeelte van Maastricht hebben gelopen. Zeker zo’n 10 km rondgewandeld. Weer terug in het oude centrum, maar weer ff bijkomen op een terras. Ondanks dat de zon niet vol scheen, was het toch erg warm en benauwd. Niet de ideale omstandigheden voor een tweede date, maar goed. Aan het water een brasserie gevonden waar we heerlijk hebben gegeten. We hebben ontzettend veel gekletst en gelachen en we hebben elkaar dan ook zeker weer een stukje beter leren kennen. Het was dus erg gezellig en het wordt dan ook na mijn vakantie vervolgd.

De terugweg was allemaal wat minder. Rond half 10 stapten we op de motor en het was inmiddels al aan het schemeren en het werd snel donker. Door mijn nachtblindheid ging dat niet helemaal lekker. Wist ik veel dat de A2 totaan Eindhoven onverlicht is. Kon nauwelijks wat zien, durfde niet goed in te halen, omdat ik niet kon schatten hoe ver de achterligger van me vandaan was, liet me een paar keer echt verrassen door een bocht die er ineens was. Met andere woorden, tegen de tijd dat we bij Eindhoven waren aangekomen (waar de weg weer verlicht werd) zat ik al helemaal verkrampt op de motor en kwam derhalve geen bocht meer soepel door. Bij mijn date thuis maar ff bijgekomen, want zo kon ik echt niet meer verder rijden. Gelukkig is de A2 verder naar Utrecht en daarna de A12 helemaal verlicht, dus dat zou makkelijker worden. Vanaf Utrecht nog wel in een flink aantal mistbanken terecht gekomen, maar die waren niet zo heel erg (wel wat frisjes). Rond 1 uur thuis en daarna heerlijk mijn bed ingerold en geslapen als een roos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.