Toppie vakantie gehad !!!!!

Zo weer terug van vakantie. Zoals ik in mijn eerder bericht al schreef, was het dus echt geweldig. In totaal 11 duiken gemaakt, waarvan 1 een nachtduik (samen met instructeur als buddy) en 3 diepe duiken (ook met instructeur als buddy).

Op de 4e dag heb ik tijdens de 1e duik zelfs 53 minuten samen met 2 dolfijnen gezwommen. Op zich was dit niet een echt mooie locatie, maar sinds 2 dagen waren er op die plek 2 dolfijnen gesignaleerd, dus onze gids van die dag (Alicia), stelde voor om toch daar te gaan duiken. Tijdens de briefing zagen we de dolfijnen al zwemmen. Iedereen wilde natuurlijk meteen het water in. Er was afgesproken dat je net zolang mocht duiken, als dat je lucht het zou toelaten. Het was echt megagaaf !!!!!!! Heerlijk achter en naast de dolfijnen gezwommen. Ze speelden zelfs met je vinnen. Op een gegeven moment zat ik naast een dolfijn (de ander was ik even kwijt). Ik had mijn hand maar uit hoeven steken en ik had hem aan kunnen raken !!!! Een aantal mensen waren achter me aan het gebaren, maar ik had niets in de gaten. Totdat ik zag dat Wilma gebaarde dat ik achter me moest kijken. Bleek dat die andere dolfijn dus de hele tijd achter me had gezwommen en speelde met mijn vinnen. Iedereen vond het zo ontzettend gaaf en leuk om te zien, maar ik had dus niets door. Totdat ik me dus omdraaide en zelfs een beetje schrok dat ie zo dicht achter me zat.

Maar kortom, onwijs genoten, zelfs met de nachtduik. Totaal geen last gehad van claustrofobie. Wel ontzettend bang voordat ik het water in sprong (was echt van mijn gezicht af te lezen), maar met een onwijs grote smile weer boven water gekomen. Bij een nachtduik zie je toch totaal anderen dingen dan overdag. Heel veel Lionfish gezien, die echt aan het jagen waren.

Het was ontzettend heet in Sharm El Sheik, ruim 40 graden en ook een hoge luchtvochtigheid, waardoor het heel plakkerig werd allemaal. Hotel was prima en ontzettend leuke mensen op de boot ontmoet. Alles perfect geregeld door Emperor Divers. Heb overigens ook nog 2 filmpjes van 2 duikdagen. Dat is echt heel bijzonder. Jezelf terugzien tijdens het duiken. Helemaal toppie. Zodra ik alle foto’s heb, zal ik een uitgebreid verslag maken onder het kopje Duiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.