Warschau is koud

Afgelopen zondag na een lange treinreis (waar zouden we zijn zonder de trein en de NS die altijd maar treinen uit laat vallen), maar gelukkig een korte vlucht (de LOT weet wat op tijd zijn betekent – ze hadden van mij alleen wel een ander toestel in mogen zetten; mij in het kleine toestel de Embraer zetten is niet zo’n heel goed idee) tegen half 1 ’s middags aangekomen in Warschau. De middag met Harm (collega van BZ) rondgewandeld door het oude gedeelte van Warschau (wat ontzettend mooi is het daar) en door het Lazienski-park. Heel erg groot park, waar een klein kasteeltje in staat en een oud amfi-theater (foto’s volgen). ’s Avonds heerlijk gegeten in een apart restaurant. Ontzettend leuke en knusse inrichting. Maar wat eten die Polen ontzettend vet en veel. Ik ben zelf een grote eter, maar ik moest toch een flink gedeelte laten staan.

Vanaf maandag was het dan werken geblazen. Nou ja, het begon eerst met een heerlijk kwartiertje zwemmen in het zeer mooie zwembad van het hotel. Daarna uitgebreid ontbeten. Jammie jammie….. Na een fikse wandeling (in het stevige marstempo van Harm, leg je in twintig minuten tijd een zeer flinke afstand af…..), aangekomen bij het conferentiehotel. Daar zorg ik er voor dat alle documenten die we als Nederlandse delegatie krijgen terecht komen bij de juiste mensen of in het welbekende ronde archief. Uiteraard zorg ik ook als goed secretaresse dat de kamer opgeruimd blijft en dat er gefaxt, gebeld en gemaild wordt met onze collega’s in Nederland.

’s Avonds een heerlijk diner bij de Nederlandse ambassadeur in Warschau. Onderweg nog even een kijkje genomen bij het nieuwe gebouw waar de ambassade binnenkort in gehuisvest wordt.

De rest van de dagen tot vandaag verlopen ongeveer hetzelfde. Tussen de middag lekker naar buiten om een wandeling te maken naar de oude stad. Het is ontzettend gezellig en mooi om hier rond te wandelen. Het enige dat ik nog kan herinneren van 18 jaar geleden dat ik hier in Warschau was, was dat het een oude, grijze stad is. Maar nu kijk ik daar toch heel anders tegenaan.

Het enige dat een heel klein beetje vervelend is, is dat het ontzettend koud is hier. De temperatuur ligt ongeveer rond de 8 graden!!! Brrrrrrrr. Het grappige is wel dat het na een fikse wandeling net voelt alsof je terug komt van schaatsen. Je hebt een hele koude neus en koude handen, maar je gezicht gloeit zo lekker.

Vanavond nog een receptie aangeboden door de organisatie. Morgenochtend de afsluitende plenaire vergadering. Daarna terug naar het hotel om de koffers te pakken en dan weer terug naar Nederland.

Ben benieuwd hoe het mijn katjes is vergaan terwijl ik weg was, maar aan de goede zorgen van Wilco zal het niet gelegen hebben. Dat weet ik zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.