En al weer 1,5 week later

Wat gaat de tijd soms toch snel zeg. Had helemaal niet in de gaten dat het al weer 1,5 week geleden was dat ik heb geschreven. Op Koninginnedag heb ik helemaal niets gedaan (zelfs niet in de KoninginneNach terwijl ik toch in Den Haag woon). Afgelopen zaterdag ben ik lekker gaan shoppen bij de Makro. Scheelt toch wel behoorlijk met de “gewone” winkel. Zeker voor mijn kattenvoer, en met twee katten is dat wel handig.

Afgelopen zondag ben ik op de motor naar Antwerpen geweest. Er werd daar door de lokale verkeerspolitie een Dag Veilig Motorrijden georganiseerd. Vroeg mijn bed uit en om half 9 zat ik al op de motor. Bij Antwerpen op goed geluk goed gereden, anders was ik waarschijnlijk hopeloos verdwaald in de havens van Antwerpen. Eerst even bijkomen van de rit, me aangemeld en wat theorievragen beantwoord, samen met een andere vrouw die ook alleen was gekomen. We zouden samen verder gaan. Met z’n tweeën is toch leuker dan alleen. Er was een route uitgezet en onderweg zouden er dan allemaal behendigheidsproeven gedaan worden.

  • slalom -> ging redelijk goed, mijn snelheid was niet echt hoog, maar ik reed geen enkele pion omver;
  • stapvoets rijden -> ging prima;
  • hellingproef in 3 stappen -> ging ook prima;
  • 8-je -> ging in het begin wat moeizaam, maar na een paar keer ging ie toch wel redelijk goed, alhoewel ik toch wat te stijf op de motor zat;
  • remproef -> ging niet zo goed, ik stond wel stil zonder dat achterkant uitbrak of iets dergelijks, maar was eigenlijk te traag, durfde mijn voorrem toch niet helemaal in te knijpen, moet ik zeker weer gaan oefenen, want in het verkeer heb je maar 1 kans;
  • U-tje vanuit stilstand -> die viel echt zwaar tegen, kreeg het maar niet voor elkaar binnen het afgebakende gebied, bij het oefenen op een “open” stuk lukte het me wel, maar weer tussen de pionnen ging het weer fout, liet me toch verleiden door naar die pionnen te kijken en dat moet je nou juist niet doen;
  • route over grind -> ging goed, maar moet minder stijf op de motor zitten, normaal gesproken hangen mijn voeten ook altijd boven de grond als ik over grind rij, maar hier moest je gewoon met je voeten op de stepjes blijven en dat maakt het iets enger;
  • over balk rijden (in lengterichting) -> ging prima, gewoon ver vooruit kijken en er is eigenlijk niets aan.

Al met al een heel leerzame dag geweest. Ook het rijden in de havens van Antwerpen. Wat een slechte wegen liggen daar zeg, mijn hemel. Zou er niet graag in het donker of met regen rijden. Geef mij dan maar de Nederlandse wegen, die zijn stukken beter en dan klagen we als motorrijders nog regelmatig.

Ook weer een clublid van de motorclub leren kennen aldaar. Hij is werkzaam bij de motorbrigade en moest die dag ook werken, ondersteunen bij de proeven. Pffff, die motormannen kunnen er wat van zeg. Bijvoorbeeld bij het 8-je deden ze even voor hoe het eigenlijk zou moeten. De koffers van die motor kwamen bijna op de grond, zo plat als ie de bochtjes nam en dan ook nog met een fatsoenlijk snelheid. Zo soepel en makkelijk. Word toch echt tijd dat ik dat ook eens ga leren.

Maandag ben ik lekker gaan borrelen en een hapje eten met een oud-collega van me om te vieren dat ik per 1 juli een nieuwe baan heb. Yep, ik heb een perfecte baan gevonden, als management assistente / office manager bij een automatiseringsbedrijf. Heb er al helemaal zin in. Gisteren kwam een andere oud-collega bij mij thuis een hapje eten. Erg gezellig zitten kletsen.

Vandaag was er helaas geen dansles vanwege Bevrijdingsdag, maar gelukkig mag ik vrijdag weer. Moet ook wel weer even oefenen, want volgende week heb ik een wedstrijd in München. Gezellig met een paar mensen daar naar toe, samen in een appartementje, vrijdags even stappen, zaterdag in de middag de wedstrijd, ’s avonds Ceili avond en dan zondags op het gemakkie weer terug rijden. Lekker ff een weekendje weg.

Nou tot zover weer de dagelijkse beslommeringen van mij. Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.