Baaldag

Zo wat had ik vandaag een baaldag zeg. Voelde me al niet helemaal optimaal bij het opstaan en het werd eigenlijk alleen maar erger. Op kantoor aankomend trof ik een heleboel afwas op het aanrecht aan van de avond daarvoor. Fijn, dus geen schone bekers en dergelijke omdat ze niet de moeite hadden genomen om het even in de vaatwasser te zetten en die aan te zetten. Gatver, het is echt zo’n kleine moeite en het scheelt een hoop ergernis bij anderen. Maar goed, Esther ruimt de vaatwasser dus wel in. Daarna een vervelende consultant aan de telefoon die zit te zeuren dat zijn tijdelijke huurauto toch niet zo comfortabel is. Dus voor de zoveelste keer uitgelegd dat ik op zeer korte termijn een andere lease-auto voor hem beschikbaar heb. Grrrrrr.

En zo ging het eigenlijk de hele dag door met allerlei dingen. Kon mezelf ook niet opbeuren. Normaal gesproken pep ik mezelf wel op en zet de negatieve dingen uit mijn hoofd en probeer positief te blijven. Maar op de een of andere manier lukte me dat vandaag gewoon ff niet. Zelfs de fantastische zangkunsten, opbeurende opmerkingen en grappige plaatjes die werden gestuurd van de lease-adviseurs Bart, Peter-Martijn en Vincent konden mij niet echt opbeuren. Ik moest wel heel erg om ze lachen, maar even later zat ik weer te simmen. Ik wijt het maar aan het feit dat ik echt aan vakantie toe ben. Gelukkig is die niet meer zo ver verwijderd.

Evengoed was het afgelopen weekend helemaal toppie. Zaterdag heerlijk gedoken. 1e duik (bij Zoetersbout) ging niet helemaal geweldig. Lag erg onrustig in het water, was constant aan het zoeken naar mijn drijfvermogen, rustige ademhaling etc, dat ik niet eens tijd had om rustig met mijn lamp dingen te beschijnen. Moest volledig varen op mijn buddy. Gelukkig is die zo ervaren dat hij wel rustig in het water lag en alles keurig netjes bijscheen met de lamp. Daarbij was het zicht ook niet echt optimaal – tussen de 0 en 2 meter.

Tweede duik (Den Osse) ging gelukkig wel lekker. Lag heerlijk ontspannen in het water en had vrij snel mijn drijfvermogen gevonden, zodat ook ik nu met mijn lamp dingen kon bekijken. Veel kreeften gezien, krabben, naaktslakken, botervisje en dergelijke. Het weer was echt fantastisch en de watertemp was ongeveer 15-16 graden, dus ook nog redelijk goed te doen. Ben blij dat ik alvast een paar duikjes hier in NL heb gemaakt, alvorens ik op vakantie ga. Heb nu weer wat vertrouwen opgebouwd, waardoor ik straks in Egypte alleen maar ontspannender zal duiken, aangezien het daar allemaal veel makkelijker is.

Maandag ben ik samen met een meisje van Ierse dansles (mijn naamgenootje) naar Apenheul geweest. Wat is dat toch leuk zeg om tussen die apen te lopen. We hebben alletwee onwijs genoten en erg gelachen. Lekker patatjes eten als lunch. Nadat we helemaal rond waren gelopen zijn we nog een keer naar het begin gegaan waar de doodshoofdaapjes zitten. Die zijn namelijk totaal niet schuw en komen zo op je schouder of hoofd zitten. Even rustig op een randje zitten en jawel hoor, er zat al een aapje op mijn schouder. Kleine Esther heeft er nog een foto van gemaakt. Als die goed gelukt is, zal ik ‘m binnenkort hier bij plaatsen. Eerst het rolletje volschieten en laten ontwikkelen. Nee, deze meid heeft helaas nog geen digitale camera.

Gisteren flinke repetitie gehad voor het optreden van a.s. weekend van de Ierse dansschool tijdens het Keltisch Festival in Lisse. Omdat ik met 2 groepjes meedans, moest ik achter elkaar door repeteren. Eerst de ene groep, dan de andere, en weer opnieuw met de eerste, en zo om en om. Viel niet mee, maar goed, het ziet er nu wel goed uit. We moeten alletwee de dagen optreden en dan een paar keer op een dag. Heb er wel hartstikke zin in. Moet nog wel aan een traditionele dansjurk zien te komen, maar als het goed is, komt dat ook allemaal op zijn pootjes terecht. Er zijn al een paar mensen bezig om het te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.