Katten kunnen ook straatvrees hebben

Wat heb ik daarstraks toch gelachen zeg. Ik heb het er al een tijdje over met vrienden, wellicht dat de katten het toch wel leuk zouden vinden om af en toe naar buiten te mogen. Op zich vind ik het doodeng, want ik ben toch best wel bang dat er iets zal gebeuren. Maar goed, soms moet je leren om dat los te laten (net als bij kinderen lijkt me zo…..).

Als eerste had ik Doerak meegenomen naar beneden, voordeur stond open en ik ben in de deuropening gaan zitten. Ik dacht dat Doerak het fantastisch zou vinden en meteen naar buiten zou glippen om te kijken wat daar allemaal te vinden is. Tenslotte is zij toch de meest brutale en ondeugendste van de twee. Het tegendeel was echter waar. Ze durfde nog niet een poot over de drempel te zetten. En bij ieder geluid schrok ze zich helemaal rot en schoot weer naar binnen toe. Na een kwartiertje heb ik het met Doerak maar opgegeven. Morgen weer een dag.

Ok, dan maar met Gizmo proberen, al hoewel ik daar helemaal een hard hoofd in had, na mijn ervaring met Doerak. Tenslotte is Gizmo de angstigste van de twee…… Maar ook hier was het tegendeel waar. Niet dat hij nou meteen naar buiten schoot, maar Gizmo is wel over de drempel gekomen en heeft naar weerskanten van de voordeur een halve meter buiten gelopen !!!!! Applaus voor Gizmo !!!!! Dit had ik dus echt niet verwacht. Hij heeft toch kennelijk meer lef dan ik voor mogelijk had gehouden.

Morgen ga ik het weer proberen. Het is kennelijk toch wel allemaal erg eng om ineens zoveel verschillende geuren, geluiden en dergelijke op te doen voor zulke kleine katten 😉 Doerak lag naderhand helemaal uitgeteld op de grond. Alsof ze ik-weet-niet-wat had uitgevoerd. Gizmo ging zich helemaal uitgebreid zitten wassen…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.