Voorjaarsschoonmaak

Ik had gister echt de kolder in m’n kop en heel veel last van een voorjaarsschoonmaak-aanval. In eerste instantie mijn auto staan poetsen. Velgen keurig schoongemaakt met speciale velgenreiniger (jaja, zelfs die heb ik in huis) en de auto daarna zelfs met wax behandeld. Ik weet het, misschien een beetje overbodig voor een auto van 15 jaar oud, maar ach, soms moet je die oudjes ook gewoon ff lekker verwennen.

Nadat de auto aan de buitenkant een grote poetsbeurt had gehad, was het tijd om ff gezellig bij de overbuurman een kopje thee te drinken.

Vol goede moed liep ik weer terug naar mijn huis om de spullen te gaan pakken om de auto ook aan de binnenkant te voorzien van een grote poetsbeurt. Maar wat zag ik nu, er zaten allemaal vieze gore meeuwenpoepvlekken op mijn net gepoetste auto Sad. Dit is niet leuk. Maar goed, stofzuiger en schoonmaakwater gepakt om de auto van binnen schoon te maken. Flink wat spiritus in het water gedaan, want de ruiten aan de binnenkant waren echt vies. De vieze meeuwenpoepvlekken ook maar weer weggewerkt en mijn autootje was weer mijn trots geworden. Wat stond (staat gelukkig nog steeds) ie toch heerlijk te glimmen.

Dat glimmen en de mogelijkheid om door de ruiten heen te kijken, gaf me meteen het lumineuze idee om ook maar eens de ramen aan de achterkant van mijn huis te doen. De voorkant (buiten dan) wordt keurig iedere maand door de glazenwassers gedaan. Daar kan ik zelf (helaas) niet bij. En de binnenkant doe ik dan meestal ook wel gelijk mee, zodat je duidelijk kan zien dat ze weer gedaan zijn. Maar op de een of andere manier vergeet ik altijd de achterkant. Ok, schoon water met weer flink wat spiritus erin. En ook hier mag het resultaat er weer zijn. Kennelijk was het toch echt hoognodig om die ramen eens te lappen.

Voor nu is de schoonmaak-aanval ff gezakt. Maar wie weet wat ik de komende dagen nog allemaal ga doen. Me in ieder geval even concentreren op mijn 3 examens over Divemaster-theorie die ik aankomende zaterdag heb. Het zal allemaal wel goed komen, maar wil me toch wel goed voorbereiden. Met de hulp van Olav en Wouter lukt dat gelukkig allemaal prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.