En we zijn weer bijna een maand verder

Pffff, is het al weer bijna een maand geleden dat ik heb geschreven. Waar blijft de tijd toch?? Ach ik heb het af en toe gewoon zo druk, dat ik al blij ben als ik ff gewoon een avondje kan niksen. Of lekker een dagje prutsen met een nieuw software programma. Ben vandaag heerlijk bezig geweest met een nieuw programma om al mijn duiken op de computer te kunnen loggen. Mocht ik dan ooit mijn papieren logboek kwijt raken (wat ik natuurlijk echt niet hoop), dan heb ik in ieder geval nog alles in de computer staan. Het grootste gedeelte staat er nu in. Van alle duiken (144 tot nu toe) staan in ieder geval de basisgegevens erin (datum, tijd, duikduur, soort water, aantal bar in/uit, fles, etc.etc.). Nu nog mijn verhaaltjes gaan overtikken.

Aangezien ik sinds mei met een nieuwe duikcomputer duik, die ik uit kan lezen via infrarood, heb ik van mijn laatste duiken ook mooi een duikprofiel. Dat is wel ontzettend gaaf. En tevens rekent ie automatisch uit wat mijn luchtverbruik is. En dat is ook wel fijn om te weten.

Begin deze maand was er weer een Grens Overschrijdende Duik Dag, die dit maal werd gehouden in de steengroeves in de Ardennen. Christian, Sabine, Rob en ik hadden besloten om er dan maar een weekendje uit van te maken. Vrijdagavond naar de Ardennen gereden, daar zouden we overnachten op een camping. Zaterdag de omgeving verkennen. We hebben de watervallen van Coo gezien en zijn naar de grotten van Remourchamps geweest. Verder tussendoor lekkere Belgische friet gegeten en op een terrasje wat gedronken. ’s Avonds op de camping heerlijk ge-BBQ-t. Zondag op tijd opstaan en richting Sprimont. Daar werd de eerste duik gehouden. Leuk om eens in een steengroeve te duiken. 
Na deze duik richting La Gombe, waar de 2e duik van de dag georganiseerd was. Deze steengroeve was vele malen groter dan de eerste. Ook hier weer een heerlijk duikje gemaakt. Aan het eind van de dag weer terug naar Sprimont, waar de meesten zouden blijven eten. Heerlijke gamba’s gegeten. En na deze heerlijke dag was het dan ook goed slapen in de bungalowtent. De volgende dag op het gemakkie huiswaarts gereden.

Maar genoeg gekletst over het duiken. Vorige week vrijdag heb ik nog 2 workshops Ierse dans gegeven aan kinderen van de basisschool. Er was in Zoetermeer een "speelweek" georganiseerd en op die vrijdag konden de kinderen ook een workshop Ierse dans volgen. Erg leuk om te geven. Ja en dat zeg ik, persoontje dat het niet zo op kinderen heeft. Maar goed, erg gelachen met de kinderen, maar het is haast onbegonnen werk om ze iets te leren in maar 1 uur tijd. Daar is Ierse dans toch net iets te moeilijk voor. Maar goed, de kinderen hebben lol gehad en ik had de volgende dag mega veel spierpijn. Maar dat kon natuurlijk ook niet anders. Heb al een paar maanden niet meer gedanst (door mijn gescheurde enkelbanden en door de zomerstop van de danslessen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.