Anna Jacobapolder

Gisteravond weer eens een nachtduikje gemaakt, met een van mijn andere buddy’s. Heb op deze stek nog niet eerder gedoken, de avond begon goed in te vallen, dus het werd een nachtduik en het is een stek waar je langs de mosseltouwen duikt, er tussendoor, er onder door en ook nog zonder referentie van de bodem. Was dus af en toe echt compleet mijn oriëntatie kwijt. Al met al voor mij een spannende duik. Maar wel een zalige. Het is een ondiepe stek, mijn gemiddelde diepte tijdens deze duik was 3,2 meter.
Vooral de buitenste touwen zijn enorm mooi begroeid. Al vrij snel zag ik allerlei eistrengen van naaktslakken. Dus ik zoeken en zoeken, maar ik kon ze toch niet vinden die rotbeestjes………
 
Maar gelukkig, na ongeveer 10 minuten had ik dan eindelijk de eerste bruine plooislak gevonden. En als je ze dan eenmaal vindt, dan zie je de rest ook vanzelf. Ook al hebben ze een onwijs goede camouflagekleur.
Verder zijn de mosseltouwen begroeid met zakpijpen, pauwkokerwormen, broodspons en nog veel meer. Daar tussendoor zitten nog wat kleine krabbetjes en spookkreeftjes (geweldig zijn die – lijken net kleine boksertjes).En om ons heen zwommen enorme hoeveelheden spiering. Af en toe werd ik gek van die visjes, die zo snel wegschoten iedere keer. Zig zag voor je neus en weer weg…….

Duiken met Peer staat ook bekend om de wat langere duiken en jawel hoor, was pas na 78 minuten weer boven water. Aarde donker inmiddels natuurlijk, dus omkleden bij de lichtjes van de achteruit van de auto……….Terug thuis vrijwel meteen in bed geploft en als een blok in slaap gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.