Duikforum Dag Grevelingen

Afgelopen zondag 17 september een heerlijke duikdag met een aantal mensen van Duikforum. We hadden besloten om 3 duiken in de Grevelingen te gaan maken. De zon liet zich helaas niet zoveel zien als op zaterdag (sterker nog, de zon was de hele dag ver te zoeken), maar het was toch een superdag.
De eerste duik maakten we (ik dook met Albert) bij Dreischor (Zuidlangeweg). Gelukkig is het onderwaterleven inmiddels behoorlijk hersteld. Ik weet nog dat ik eind juli daar ging duiken en toen was echt alles dood. Er lag een dikke laag slijk en allemaal dode vissen. Een macabere duik was dat. Nu zat er weer behoorlijk wat leven. Afegezakt naar de reefballs en daarna op het gemakkie naar rechts gedoken. Het zicht was enorm goed. Behalve op de terugweg bij de reefballs, maar dat kwam door andere duikers die daar ff alles hadden omgeploegd .
Gezellig kletsen na de duik en daarna door naar de volgende stek, Den Osse (Nieuwe Kerkweg). Ook hier heb ik de (korte) briefing gedaan en werden de buddyparen even omgewisseld. Wel zo leuk om op zo’n dag met wisselende buddy’s te duiken.
Ook hier was het zicht weer hartstikke goed en het onderwaterleven zelfs nog wat uitbundiger. Lekker snuffelen tussen de blokken. Nu dook ik zelf met René, die ik even op zijn vingers heb getikt toen hij een kreeft wilde pakken. Sorry, maar dat gaat er bij mij niet in.
Het zonnetje liet zich heel even zien na het duiken.
 
De laatste duik maakten we bij Scharendijke (de Kabbelaar). Wilde weer eens kijken of ik mijn fantastische navigatiekunsten kon vertonen, door via het wrakje, langs de 2e en 1e pier (en 9 m. plateau) weer uit te kunnen komen bij de reefballs. De route ging prima, heb wel het plateau gemist, maar dat kan ook door het iets mindere zicht komen. We hadden slechts 2 meter zicht of zo en dan wil je wel eens net langs het plateau zwemmen.
 
De hoeveelheid paling was enorm tijdens deze duik. Een flink aantal verscholen in gaten, maar tussen de 2e en 1e pier ook een hoop loszwemmende in het slawier. Erg gaaf om te zien. Ook nog 2 zeenaaldjes, heremietkreeftjes en een donderpad. Saskia was blij dat ze met mij was meegegaan. Ze heeft een hoop gezien en het duiken ging prima. Even weer een stukje zelfvertrouwen opbouwen.
 
Na al dat geduik waren de maagjes behoorlijk aan het rammelen geslagen, dus werd het toch echt tijd om ergens een hapje te gaan eten. We kozen voor Brasserie De Zondebok, alwaar ik voor de saté koos. Gezellig nakeuvelend werd de dag afgesloten. Moe maar voldaan kwam ik pas laat weer thuis. Ik ben dan ook maar snel mijn bedje ingedoken voor een welverdiende nachtrust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.