Eindelijk weer duiken

He he, eindelijk dan weer eens in het water gelegen. Mocht ook wel na 3 weken. Was er echt aan toe. Natuurlijk ben ik nog wel wat moe, maar voelde me verder goed. Dus met een vertrouwde buddy afgesproken voor een rustig duikje aan de Bergse Diepsluis. Mijn buddy zou dan mijn spullen naar de waterkant sjouwen, zodat ik niet volledig uitgeput aan de duik hoef te beginnen. Wat een schat toch he. Zo tof om zulke buddy’s te hebben.
 
Had toch een heeeeel klein beetje schrik of de duik wel helemaal goed zou gaan natuurlijk. Daardoor in het begin toch een beetje onrustig in het water, maar dat ging al heel snel over. Zeker toen we vrij snel nadat we onder gedoken waren al een baby sepiaatje tegenkwamen. Wat een heerlijke beestjes zijn dat toch. Als ze zich niet happy voelen, graven ze zich ook zo leuk in het zand.
Rustig aan verder gedoken richting het ponton, waar we de prachtige begroeïng bekeken en tussen de stenen rondom gingen snuffelen. Dat snuffelen wordt altijd beloond. Zo ook deze keer. Uiteraard de nodige krabbetjes en kreeftjes die zich tussen de stenen verschuilen, maar ook een paar palingen. Nieuwsgierig met hun snuitje naar voren, maar wel veilig onder de stenen.
 
Tijdens de duik zijn we verschillende sepiaatjes tegengekomen. Van slechts enkele cm’s tot zeker wel 10 cm groot. Een ieniemini zeenaaldje, diverse krabbetjes en kreeftjes, hooiwagenkrabben (die kunnen zich zo leuk camoufleren) en een paar platvisjes (ik weet nooit of het nou een scholletje, scharretje of een bot is…..).
 
Eind van de duik (na 57 minuten) was de wind flink komen opzetten, waardoor ik even flink heb liggen ploeteren in de golven om mijn vinnen uit te krijgen. Keer op keer een flinke golf over me heen. Lag toen al te hijgen als een paard. Terug heb ik mijn eigen spullen gesjouwd, wetende dat ik nu toch kon uitpuffen en bijkomen. Nou dat heb ik geweten. Stond bij de auto alsof ik een hele marathon had gelopen. Daaraan kan ik toch wel zien dat ik qua energie nog absoluut niet fit ben.
Maar ik ben blij dat ik weer heerlijk onder water heb gelegen. Lekker bubbeltjes blazen, genieten van de onderwaterwereld en van de stilte en rust.
 
Dat ik maar weer snel helemaal de oude ben, zodat ik weer heerlijk kan blijven duiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.