Reeuwijkse Plas

Gisteravond een heerlijk nachtduikje gemaakt bij de Reeuwijkse Plas met een van mijn vaste buddy’s.
Was al weer ff geleden dat ik hier heb gedoken, dus het werd tijd. Heb hier vorig jaar mijn onderwaterkaart gemaakt voor mijn Divemaster opleiding en er nadien eigenlijk niet meer gedoken.
Was ontzettend leuke duik. Het zicht was ontzettend goed, tot wel 10 meter. En dat voor een nachtduik.
Het begon al goed in de dichte begroeiing dicht bij de kant. Het zat er vol met kleine baarsjes en een paar zoetwaterkreeftjes. Aangekomen bij de veenwand omlaag gegaan en naar rechts gedoken langs de veenwand. Daar vrij snel een loszwemmende paling tegengekomen. Ook hier weer veel baarsjes (van klein tot groot) en een aantal possen (wat is eigenlijk het meervoud van pos?).
Even later even schrikken, want er lag een enorme snoek die ook nog eens onze kant op kwam. Zonder angst, als een overwinnaar zwom ie richting mijn buddy. Even pochen en laten zien dat hij toch wel de baas is in deze plas. Mij overkwam het een half uurtje later ook nog eens. Nou dan ga ik toch wel ff een half metertje omhoog hoor. Heb niet graag een aanvaring met een snoek van ruim een meter.
 

© Ron Offermans

Verder nog een enorme snoekbaars tegengekomen. Alleen deze heeft niet lang meer te leven. Zijn rugvin was behoorlijk aan het wegvallen, hij had een aantal kapotte plekken op zijn lijf en zijn ogen waren super troebel. Volgens mij was ie zo goed als blind. Hij liet zich ook veels te goed en gemakkelijk bekijken, wat niet normaal is voor een snoekbaars.
Na ruim een half uur aan de onderkant van de veenwand gedoken te hebben, via de bovenkant en langs de begroeiing teruggedoken. In de begroeiing lag nog een wat jongere snoek, al was deze toch ook al bijna een halve meter groot. Uiteraard ook hier weer heel veel baarsjes.
Het was een schitterende nachtduik en we hebben in totaal 71 minuten gedoken.
 
Gelukkig was het buiten ook nog redelijk qua temperatuur. Scheelt toch weer bij het omkleden.
Daarna snel naar huis en mijn bedje ingedoken voor een andere nachtduik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.