Stavenisse en Strijenham

Het ritme zit er weer een beetje in. Gisteren weer een heerlijke dag in Zeeland gehad.
Eerst bij Stavenisse vissteiger gedoken. Het zicht was hier echt mega goed. Wel 5-10 meter en dat maak ik niet vaak mee in de Oosterschelde. Heel veel hooiwagenkrabben, grondels, zwartooglipvissen en 2 zeenaalden. De eerste gewoon een normale grootte, maar de tweede die ik tegenkwam was echt huge. Zo’n grote had ik nog niet eerder gezien. Heb mijn lamp er maar naastgelegd, anders zou ik het zelf niet geloven. Hij was groter dan mijn lamp en daardoor had ie toch zeker een lengte van 50 cm en zijn doorsnede schat ik toch wel op 3 cm. Het leek wel een kleine slang.
Op zich was ik verbaasd dat ik maar geen sepiaatje tegenkwam, want die zitten er op dit moment heel veel, maar zowaar, ik werd beloond. Alleen had deze sepia er niet zo’n zin in om bekeken te worden en die schoot dus met een rotgang achteruit weg. Jammer, maar toch even een korte blik op kunnen werpen.
 
Daarna door naar Strijenham. Dit is een stek in de Oosterschelde die heel dichtbij de Oesterdam ligt. Ook al wordt hier door veel mensen op de kentering gedoken, hebben wij er toch een duikje gewaagd tussen de kenteringen door en dat ging prima. Bij het touw te water gegaan en aldaar eerst recht uitgezwommen tot een diepte van 12 meter. Van daaruit naar links gegaan. Omdat het HW zou worden, betekende dat wel dat we stroom meehadden en soms haalde een stofwolk die je had gemaakt door ff met je hand op de grond te komen of je arm te bewegen, je vanzelf in. Dat was even vervelend. Daardoor was het helaas moeilijk om een jonge pitvis te laten zien aan mijn buddy’s.
Na een half uurtje weer omgekeerd en iets ondieper teruggedoken.
Het ow-leven is hier uitbundiger dan bij de Bergsche Diepsluis. Hier heb je meer mosselbanken waardoor het leuker duiken is.
Bij het terugduiken kwam ik op een diepte van ongeveer 5 meter grote blokken tegen. Daar ben ik (ook gezien de tijd) weer richting kant gegaan en ik kwam zowaar perfect bij het eerste paaltje uit van het touw. Toppie navigatie weer.
Dit is toch een stek waar ik vaker naar toe zal gaan.
 
Vanmiddag ga ik duiken bij Zoetersbout en daarna foto’s kijken bij Divequeen en Pennywise die in Bretagne zijn gaan duiken. Ben erg benieuwd, want het schijnt erg mooi te zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.