Damesduikdag – St. Annaland

Op het Belgische zoekertjes.duiken.be forum was een tijdje terug het idee ontstaan om een damesduikdag te organiseren. Gewoon eens zonder die macho heren, lekker een ontspannen dagje duiken. Lekker keuvelen tussendoor en de meegebrachte koeken, cake en quiches verorberen.
Dat was dus gisteren. Het weer wilde helaas niet zo meewerken. Er stond een fikse wind.
Ik was een beetje moe van de afgelopen week en besloot om de duik bij de Bergse Diepsluis af te blazen. Samen met Ann en Sophie bleef ik op de kant, terwijl Anne-Marie en Heidi en Margot en Wendy zich in het water begaven. We zijn grotendeels op de kant blijven staan, omdat er 2 surfers bezig waren en die begaven zich met regelmaat in het duikersgebied. Tussendoor even bij de auto gestaan om even van de wind verlost te zijn.
Na de duik was er heerlijke warme kippensoep van Anne-Marie, gezonde druiven van Heidi, pralines, wafels en quiche. Mjammie, mjammie, even werd er niet meer gelet op onze diëten…….
 
Sophie en Anne-Marie namen afscheid en gingen huiswaarts en de rest volgde Wendy naar St. Annaland. Daar stond Irene ons al op te wachten.
Even (na jou even…..het is een behoorlijk stukje lopen) naar de duikstek gelopen, waar we een briefing kregen van Margot, aangevuld door Ann.
Terug bij de auto’s werd het tijd om om te gaan kleden. Brrr, het was toch best koud zo met die wind.
Zeker met al je duikspullen om, is het een fiks stukje lopen, maar dan kon er eindelijke geplonst worden. Margot en ik lieten ons eerst even afzakken naar 14 meter, op zoek naar een onwijs grote kreeft. Die konden we helaas niet vinden en hier hadden we ook een fikse tegenstroming, waardoor we weer naar wat ondieper gingen en terug om de bocht gingen. Daar was de stroming weg en konden we op ons gemak de mooi begroeide wand bekijken.
 
Na 72 minuten hadden we het beide toch best wel fris gekregen, het zicht werd daar ontzettend slecht en we waren toch al bijna bij het strandje, dus het water uit en snel naar de auto om om te gaan kleden.
Irene had haar befaamde Moontje-koek natuurlijk bij zich. Dus daar werd ook weer heerlijk van gesmikkeld.
Om de dag helemaal goed af te sluiten, werd er heerlijk gegeten bij Restaurant Lagune. De slibtongetjes, mosselen, paling, vispannetje en varkenshaas lieten we ons heerlijk smaken onder het genot van allerlei lachwekkende verhalen.
Dames, bedankt, ik heb genoten, doen we zeker een keer over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.