1e prestatieloop

Zo, afgelopen zaterdag 16 december was het dan eindelijk zo ver: mijn 1e prestatieloop van 5 km.
2,5 maand geleden begonnen met hardlopen. Moest toch iets gaan doen, nu ik ging stoppen met roken. Ik wilde niet weer een paar kilo gaan aankomen, dus dan maar extra gaan bewegen. Hardlopen kan je natuurlijk heerlijk in eigen tijd inplannen, maar ja, het vergt in het begin behoorlijk doorzettingsvermogen.
Maar extra ondersteuning was er ook al snel, want ik vond een heerlijk loopmaatje in Nicolette.
We begonnen aan een rustig schema van "Morgen begin ik", waarbij we in het begin slechts een paar minuten hoefden te hardlopen, met tussendoor wandelen.
Dat werd van lieverlee natuurlijk steeds moeilijker en uiteindelijk liepen we op 8 december een half uur achter elkaar. De smaak flink te pakken gekregen en inmiddels hebben we ons reeds ingeschreven voor een loopcursus om te gaan trainen voor de 10 km. bij de City-Pier-City loop.

Maar goed, we hebben erg naar die 16 december toegeleefd. Voor Nicolette zou het haar 2e loop worden, dus die was niet zo nerveus. Maar ik dus des te meer. Waar ik normaal eigenlijk zelden nog ergens zenuwachtig voor ben, had ik nu dus de kriebels door mijn lijf lopen.
Zou ik het wel halen, wat als het vandaag nou niet zo lekker zou gaan, wat als mijn scheenbeenklachten nu weer de overhand gaan spelen, heb ik wel voldoende getraind, ben ik er wel al aan toe. Pffff, ik werd echt gek van mezelf.
Veels te vroeg waren we natuurlijk aanwezig en aldaar kreeg ik helemaal last van de zenuwen. Zal ik wat in gaan lopen en warm draaien of ga ik mezelf daar juist extra mee vermoeien…….
Eindelijk konden we dan gaan verzamelen voor de start. Maar niet helemaal vooraan gaan staan, want tenslotte zijn wij "maar" de 5 km.-lopers.

Het startschot valt en daar kan ik dan eindelijk gaan lopen. Eerst een flink stuk over de atletiekbaan. Mmm, dat loopt wel lekker. Dan het terrein af en de openbare weg op. Al snel zie ik het 1 km. punt.
Even controleren op horloge. Oeps, ga ik echt zo snel, als ik dit maar volhou. Ik zit nu namelijk op 6.10 minuut over 1 km. en dat heb ik eerder nog niet zo snel gelopen. Nou ja we zullen wel zien.
Op het 2 km. punt klok ik 12.25 minuut, dus ik loop nog steeds een goed tempo.
Bijna bij het 3 km. punt staat een drinkpunt. Ik heb behoorlijke dorst (ook al heb ik genoeg gedronken vooraf) en pak een bekertje water aan. Dat had ik dus beter niet kunnen doen. Man, wat is dat moeilijk, al lopend een slokje nemen. Het schiet dan ook meteen in het verkeerde keelsgat. Nog een klein slokje proberen om die kriebel weer uit mijn keel te krijgen, maar ook die gaat niet lekker. Ok, beker met water maar weggooien, want dit kost teveel energie. Dan maar ff niets drinken. Dat komt later wel weer.

20061216_AVFortuna_Nicolette_Esther_nr1 Vanaf het 4 km. punt ben ik echt lekker warm gedraaid en zit ik dan eindelijk in mijn goede ritme. Door de zenuwen liep ik eigenlijk niet lekker naar mijn zin, al was de snelheid in ieder geval wel goed. De laatste kilometer liep ik heerlijk in mijn eigen trance en kadans. Haal nog even Nicolette in, maar die wil er toch ook nog ff een goede tijd uitslepen, dus die haalt mij toch maar weer in.
Bij de laatste 100 meter zet ik nog een eindsprint in. Schiet Nicolette voorbij, maar die geeft zich nog niet gewonnen. Dus samen nog een flinke spurt, waarbij ik de laatste paar meter wat inhoud, zodat Nicolette 1 seconden voor mij kan eindigen.

En de eindtijd: 31.07 minuten!!!!!!
We zijn echt super blij en trots op onszelf. Wie had dat een 2,5 maand geleden gedacht. Ik echt niet.
Nicolette heeft haar tijd met maar liefst 2,5 minuut verbeterd en ik heb echt een fantastische tijd neergezet voor de 1e keer. 
 

Kortom, we hebben er helemaal zin in:
City-Pier-City here we come!!!!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.