Ben ik een ochtendloper……

Zo vandaag ging het gelukkig een stuk beter dan van de week. Althans, ik had geen loden benen gevoel.

Zou samen met mijn loopmaatje een duurloopje gaan doen. Lekker rustig en ontspannen een half uurtje lopen. Weer vanaf onze vaste stek bij "de boom" begonnen. Eerst maar tegen de wind in, dan hebben we dat gehad. Brrrr, wat was het koud. Weet nog steeds niet goed hoe ik me nu moet kleden met dit weer.

Uiteindelijk een goede 4,5 km gelopen in een half uurtje. Niet onaardig.

Toch vind ik ’s morgens lopen niet alles hoor. Opstaan, kleren aantrekken en wat dan met eten…….

Moet ik op een compleet lege maag gaan lopen? Dat ga ik niet volhouden. Maar ja, kan nu ook niet een paar boterhammen gaan eten, want dan krijg ik er zo tijdens het lopen weer last van. Het ging verder op zich wel lekker, al had ik aan het eind wel het idee dat ik te weinig energie had. Maar ja, ik had dan ook alleen maar een glas jus d’orange en een evergreen op en dat is toch net te weinig.

Waar ik wel last van heb en misschien hebben er mensen wat tips voor mij, ik ben nu met dit koude weer veel meer aan het zweten. Ik ben niet te warm gekleed (heb gewoon een loopshirt en daarover mijn loopjack aan). Door het vele zweten en de kou blijft mijn bovenlichaam ook erg koud aanvoelen. Zeker mijn rug. Van de ene kant merk ik duidelijk dat mijn spieren (althans mijn benen) goed warm worden, maar als ik nu thuiskom, sta ik toch te bibberen. Snel mijn loopkleding uit en uitzweten in mijn badjas.

Daarna maar een lekkere warme douche om weer wat op te warmen.

Maar mocht er iemand nog een tip hebben, dan hou ik me zeer aanbevolen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.