Doopduik voor mijn nieuwe droogpak

Nou mijn nieuwe droogpak heeft zijn inwijding wel gehad hoor. Pff wat een duik.

Plaats: Wemeldingen Linda
Tijd: 11.45 uur te water
Zicht: 0,00 meter
Duur: 28 minuten
Diepte: 19,2 meter

Dat het zicht nog slechter kan als vandaag, dat zit er denk ik echt niet in, of je moet idd in het Hollandsch Diep springen. Of in één van de grachten in Amsterdam of zo. Man man man, wat een baggerduik (letterlijk en figuurlijk). Eerst door de drek, dan afdalen (euh duikleider, had je ff kunnen zeggen dat het hier meteen naar diepte gaat ipv geleidelijk dieper wordt…..).
Zicht 0. Buddy redelijk snel kwijt. Ships, zoeken schiet niet echt op met geen zicht, ff nog wat draaien en dan toch maar aan opstijging beginnen. Verhip, daar is een lamp, zou dat mijn buddy zijn. Ik grijp een arm vast en buddy gaat zwemmen, ok dan zal dit mijn buddy wel zijn……….
Dieper en zoeken naar beter zicht, maar het wil maar niet gebeuren.
Ok, ik heb het volledig helemaal gehad met dit. Ik wil nu naar boven. Ships, geef verkeerde teken aan buddy omdat ik flink gestresst ben (buddy zal wel gedacht hebben…….). En bovenal, door mijn zwaar geadem, begin ik ook nog wat te stijgen en mijn voeten hangen te hoog. Grrrrrr, ik wil niet als een ballon omhoog. Grrrrrrr, flink naar beneden zwemmen. Ok, ik ben geen ballon meer, maar wil nu toch echt de duik beëindigen. Kom buddy, terug naar de kant.
Aan de opp. gekomen, moeten we weer een mega stuk door de bagger heen. Grrrrrr, ik blijf wegzakken in die troep. Zak soms echt tot aan mijn kruis in de bagger en word dan helemaal vastgezogen.
Al met al een "duik" gemaakt van 28 minuten, waarbij ik een SAC had van bijna 20 l/min (extreem hoog voor mijn doen), waar ik geen lol aan heb beleefd, niets heb gezien (oja, een paar hooiwagenkrabben, een kreeft en een paar garnaaltjes), waar mijn pak extreem vies van is geworden (grrrrr, de douche is nu ook helemaal vies).

Kortom, een Kwalitatief Uitermate Teleurstellende duik. Maar ja, mijn droogpak heeft nu geloof ik wel het ergste gehad dat ‘m kan overkomen, dus nu maar hopen dat de rest een stuk beter zal worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.