Loden blokken aan mijn benen

Waarom heb je toch af en toe trainingen waarbij je het gevoel hebt dat je loden blokken aan je benen hebt hangen?

Gisteravond had ik weer zo’n training hoor. Ik had ontzettende zin om te gaan trainen, zo na die Kerstdagen waarin je eigenlijk niets doet. Ik wilde eigenlijk wel op 1e Kerstdag nog even zelf wat trainen, maar omdat mijn douche kapot was en ik geen zin had om me in allerlei bochten te wringen om toch weer schoon te worden, heb ik er maar vanaf gezien.

Dus ik was toe aan een heerlijke training.

Ik begon dan ook vol goede moed, maar al snel merkte ik dat mijn benen niet zo mee wilden doen als dat ik graag zou willen. De training bestond dit keer uit interval. 4x achter elkaar 5 minuten tempo1 lopen en dan 3 minuten tempo2 lopen. Op zich moet ik dat toch makkelijk kunnen halen, maar ik bleef nu keer op keer vrij achteraan lopen.

Het grappige is wel dat ik helemaal op het eind, nadat we ff hadden uitgelopen, ik er nog wel een erg goede sprint uit kon trekken. Ik kon de mannen gelukkig nog voor blijven.

Die sprint voelde overigens heerlijk aan. Daaraan kan je toch wel weer zien dat ik eigenlijk gebouwd ben om kort en explosief te zijn. Maar gelukkig kan je uithoudingsvermogen trainen en ben ik nu al aardig op weg. Ik had 3 maanden geleden toch niet voor mogelijk gehouden dat ik nu met alle gemak gewoon ff 5 km achter elkaar loop. Dat ik mijn hardloopschoenen zou pakken om ff tot rust te komen………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.