Pfff wat een duikdag weer

Pfff, het zat me gisteren weer niet mee hoor. Er stond een duikje gepland bij Wemeldinge Tetjes. Dus ik vol goede moed er naar toe. Nu zou ik dan toch een leuk duikje gaan maken in mijn nieuwe droogpak.

Op de dijk waaide mijn auto er bijna vanaf (ach ja, met windkracht 6 wil dat wel). Maar we laten ons niet kennen, dus spullen opbouwen en richting het water.

Stond nog geen 2 minuten in het water of ik kon er al weer uit. Bleek een lekje te zitten in mijn rechterschoen. Dus het water kwam er zo in en zonder isolatie is dat water toch wel verdomd koud.

Dus ik kon alles weer afbouwen en inpakken. Eerst maar even duikwinkel gebeld. Ja ik kon mijn pak komen brengen en dan zouden ze het repareren. Ja duh, dan ben ik ‘m een paar dagen kwijt en ik wilde nog wel met oud en nieuw onder water zijn. Ok, dat is geen oplossing.

Dan maar mijn redder in nood Peer gebeld. Die heeft altijd wel een oplossing voor wat dan ook.

En natuurlijk had Peer een oplossing, hij heeft speciale neopreenlijm die meteen droog is, maar ook soepel blijft, wat nodig is op schoentjes.

Ok, eerst wachten tot iedereen uit het water is, daarna lekker nog warme choco met slagroom gedronken bij Frans en daarna op mijn gemakkie doorgereden naar Sint Annaland, waar Peer aan het eind van de middag zou zijn. Zorgen dat mijn schoentje droog is, zodat er meteen gelijmd kan worden.

Na het lijmen, omkleden en samen met Rob en Peer aan de duik begonnen bij Sint Annaland.

Wederom zaten mijn vinnen niet goed. De veren van Luc schijnen op mijn vinnen met droogpak toch niet zo’n goede oplossing te zijn. Mijn oude vinstraps moeten er gewoon weer op.

Had ook iets te weinig lood bij me, waardoor ik niet lekker wat lucht in mijn pak kon blazen.

En je gelooft het of niet, maar er zat nog een gaatje in mijn schoentje. Deze was iets kleiner, waardoor ik pas tijdens het duiken merkte dat er water in mijn schoen sijpelde.

Grrrrrr, aangegeven dat ik de duik wilde afbreken en terug wilde (nu overigens gelukkig wel met het goede teken).

Rob en Peer doken nog ff een kwartiertje door nadat ze mij bij de kant hadden afgezet. Heb bij de auto maar ff staan janken, want ik had het toch wel ff gehad.

Maar Peer zou Peer niet zijn, dus na de duik het restaurant in gedoken en bij een glas warme choco het andere gaatje gerepareerd. Als het goed is, zijn nu alle lekjes weg en kan ik vandaag echt droog blijven. We zullen het zien.

Al met al dus weer een enerverende duikdag geweest. Maar we gaan met goede moed de laatste duikdag van dit jaar tegemoet en luiden al duikend het nieuwe jaar in! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.