115e Zegerplasloop

Ja, vandaag was het weer prestatieloopdag. Had ik vandaag moeten gaan lopen, waarschijnlijk niet. Hoezo dan, zul je denken. Nou gisteren liep ik rond met erg opgezette keelklieren, een hele hese stem en pijn in mijn nek en schouders van de griepspierpijn. Er zat dus waarschijnlijk een keelontsteking dan wel griepje aan te komen. Maar vannacht flink liggen zweten in mijn bed en ik voelde me vanochtend eigenlijk best aardig, op mijn onwijs hese stem na.

Dus toch vriendin opgehaald en naar Alphen toe. Ik had er ook wel weer erg naar uitgekeken en had er toch wel zin in. Caroline wist nog niet precies wat ze wilde gaan lopen, 10 of 15 km, maar daar ter plaatse koos ze dan toch voor 15 km. Ze kon altijd nog na 10 km uitstappen als het echt niet zou gaan.

Dit keer kreeg ik nummer 4755, maar wat jullie misschien is opgevallen, het is vandaag wel de 13e. Ik heb kennelijk toch iets met de 13e.

Mijn eerste km ging ontzettend traag (6:38) en ik was dan ook bang dat ik het niet zou volhouden. Bij de 2e km ging het gelukkig al wat beter (6:12). Maar bij 3 en 4 kreeg ik het weer moeilijk (resp. 6:22 en 6:30). Van km 3 naar 4 stond er ook nog eens een flinke wind tegen. Dus het wilde niet echt meewerken.

De laatste km heb ik dan weer in 6:09 weten af te leggen. Ja als ik maar het thuishonk ruik, dan ga ik weer.

Mijn eindtijd was dus uiteindelijk 31:51. Ach ik mag nog steeds in mijn handen klappen. Het is wel niet sneller dan mijn vorig loopje, maar ik was ook niet in goede conditie vandaag.

Het is een beetje balen, maar van de andere kant ben ik ook wel weer gewoon trots op mezelf dat ik het toch maar weer gelopen heb!!!! 

Over een maand wordt deze loop weer gehouden en dan ga ik ‘m gewoon nog eens lopen. Ken dan het parcours natuurlijk ook wat beter en kijken we gewoon of het dan beter gaat. 

Edit 23.55 uur: zit zojuist even op de website te lezen van de Groet uit Schoorl Run en daar zie ik dat Lornah Kiplagat vorig jaar bij deze run de 10 km in exact dezelfde tijd aflegde als ik vandaag heb gedaan. En zij had dus een parcoursrecord.

Geloof dat ik toch iets aan mijn tijd moet gaan doen………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.