Marathontestloop Broekpolder, Vlaardingen

Zo jullie hebben nog wat leesvoer van mij tegoed. Sorry had het van de week zo druk (zowel op het werk als ’s avonds thuis) dat de weblog bijwerken er even bij inschoot.

Maandag de 22e hadden we een duurloop van 45 minuten op het programma staan. Lekker begin dus weer na een week ziek zijn. Was dus even afwachten hoe ik me zou houden.

Ging uiteindelijk prima. Kon vrij goed meekomen en heb de hele duurloop mee kunnen doen.

Het was wel super koud zeg. Brrrrrr.

Woensdag de 24e stond er een duurloop in wisseltempo op het programma (5x 3 minuten tempo I, aansluitend 6 minuten temp II en dan 1 minuut wandelen). Er werden groepjes gemaakt van mensen die ongeveer even snel lopen. En dan maar gaan langs de Vliet. Het ging weer vrij goed, ademhaling ging redelijk en hartslag was wel vrij hoog, maar goed, net ziek geweest, dus mag niet klagen.

En omdat het allemaal zo lekker ging van de week, besloot ik om naar Vlaardingen te gaan. Ik had me daar reeds ingeschreven voor de 5 km, maar wilde het toch wel laten afhangen of ik ging van de trainingen deze week. Maar zoals gezegd, die gingen vrij goed.

AV Fortuna had een Marathontestloop in de Broekpolder uitgezet. Een rondje van 5 km en je kon dan kiezen om 5 – 10 – 15 – 20 of 25 km te lopen. Je mocht ook meer (of minder natuurlijk) lopen dan je eigenlijk had ingeschreven. 

Vanaf de start ging ik eigenlijk weer te langzaam op de km om mijn tijd te kunnen verbeteren. Zat weer op rondjes van 6:30 per km. Een snelle 5 km zat er dus niet in. Maar ik liep wel lekker steady. Dus besloot ik om te kijken of ik de 10 km zou halen.

Liep ondertussen samen met nog 2 jongens die hetzelfde tempo liepen als ik. Dat is natuurlijk wel lekker om dan samen te lopen. De tijd van 6:30 per km kon ik prima volhouden en de laatste 2 km heb ik zelfs nog iets versneld (6:33, 6:30, 6:37, 6:29, 6:25, 6:37, 6:26, 6:27, 6:19, 6:06).

Mijn eindtijd was dan ook 1:04:33 (bruto 1:04:53) en daar ben ik echt super trots op !!!!!

Mijn eerste 10 km en dan meteen onder de 70 minuten gelopen. Jippie !!!!!

20070127_AVFortuna_Esther2

Moet wel eerlijk bekennen dat mijn lijf nu zo iets heeft van: "Esther wat heb je me aangedaan, ik ga nu protesteren". Het is wat stijfjes al en behoorlijk moe. Maar goed, dat is natuurlijk ook niet vreemd. Is toch de eerste keer dat ik deze afstand loop. En ook al leg je tijdens de training wel bijna die afstand af, met een ‘wedstrijdje’ is dat dan toch anders.

Ga nu lekker nagenieten van mijn prestatie en op de bank een filmpje kijken. Lekker vroeg naar mijn bedje toe en morgen even wat uitslapen. Morgenmiddag ga ik dan eindelijk weer duiken. Dat mag ook wel weer eens op het programma komen. Heb ik helaas door al het gesnotter al 3 weken niet meer gedaan. Verslag volgt natuurlijk.

14 reacties

 • Ron

  Top prestatie van je hoor! Daar mag je met recht trots op zijn. Geniet er maar lekker van en droom er maar van om onder het uur te komen. Dat gaat je lukken, gegarandeerd!

 • Mooie tijd Emmie! En zeker na dat weekje ziek zijn.

 • Mooi vlak gelopen Esther, behalve die laatste kilometer. Je had nog over.
  En wanneer loop je de volgende 10 km. ?

 • Goed gedaan Emmie!! Ik weet zeker dat je onder het uur gaat komen

 • Toppertje Emmie! Dat wil ik ook halen. Je hebt dus eigenlijk 2 overwinningen; je hebt de 10km gedaan en een goede tijd neergezet. Gefeliciteerd.

 • @Hans, ik had idd in het laatste rondje nog iets over. Alhoewel, ik pers het er dan ook wel echt uit hoor. Daarna kan ik dan echt niet meer. Had niet eerder de versnelling in moeten zetten, want dan had ik het einde niet gehaald.
  Ben wel blij dat ik zo steady heb gelopen. Nu hoef ik alleen maar te zorgen dat de rondjes iets sneller gaan en de tijd wordt dan ook vanzelf beter.

 • Ben je nog lekker wezen duiken?
  En ja, ik ben idd best wel tevreden over m’n duurloop van zaterdag. Het was echt hoog nodig om weer es een positief gevoel eraan over te houden.

 • Mooie tijd en het was vast een leuke route, langs de golfbaan? En vermoeidheid en andere zaken gaan snel weer over maar genieten kan je langer.
  Hiephoi

 • Hele fraaie foto Esther.

 • mooie aktiefoto!!

 • He mannen, niet te complimenteus hoor over mijn actiefoto.
  Ik als vrouw over een foto van mezelf zie natuurlijk heel andere dingen.
  Verbeten trek in mijn gezicht, onderkin, slechte haarcoupe……..
  Nee hoor, grapje, zo erg vind ik het nou ook weer niet, anders had ik ‘m niet geplaatst.
  Was overigens wel verrast over de foto’s, wist niet eens dat ze gemaakt waren, kwam ze ineens tegen op de website van AV Fortuna.

 • Goed gedaan Esther! Aan de tijden van de laatste twee kilometer te zien, denk ik dat je over niet al te lange tijd onder de 60 minuten duikt.

  Grappig, Vlaardingen… daar heb ik tot mijn 23 gewoond.

 • Heerlijk om zo je eerste tien kilometer te lopen! Heerlijk relaxed toch. En direct onder de 70 minuten. Je ebnt een kei! Wat ee kracht straal je uit op de foto. Echt iets van “mij krijgen ze niet klein”, “ik ga ervoor” of “die benen kunnen de pot op. Ik zet gewoon lekker door!”

  Op naa de volgende training en zoals Gert al eerder zei: de volgende keer loop je hoogstwaarschijnlijk al snel onder het uur. Misschien nu nog niet voor te stellen, maar vanaf nu gaat het echt hard. Zonder dat je het zelf door zult hebben duik je eronder. Vooral onderweg niet te veel letten op de tussentijden….gewoon lopen op gevoel! Lukt het je niet en wordt de tijd langzamer dan is er nog geen haan die er naar kraait. Genieten is het devies en hoe langer je er over doet des te meer tijd je hebt om van de omgeving te kunnen genieten. Echt waar voor je geld (de inschrijfgelden worden steeds duurder de laatste tijd).

  Door je aanstekelijke verhaal zit ik met nog meer treurigheid op de bank te ‘genieten’ van een blessure. Bedankt!!

 • Marc

  Volgens mij heb je dat loopshirt van de Tchibo, of niet?
  Komt me erg bekend voor (heb ik zelf ook) 🙂

  Kan me voorstellen dat je trots bent. Het geeft een lekker gevoel om te weten dat je nu de 10 km. kunt lopen.
  Ik ben in jan. 2004 begonnen en had dus ook geen enkele conditie. Inmiddels is hardlopen voor mij echt een verslaving. Ik kan echt niet meer zonder!

  Groetjes,
  /Marc (ook een vaste bezoeker van Carla’s weblog….)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.