Tevreden

Eerst maar even een compliment aan FuturumShop.com, waar ik afgelopen weekend mijn Polar RS200 heb besteld en die ik dus gisteren al in huis had. Ontzettende snelle levering dus. Toppie.

Kon dus gisteren al een beetje door de gebruiksaanwijzing bladeren en vandaag heb ik ‘m tijdens training gebruikt. En ik ben nu al blij met mijn aankoop. Weet natuurlijk nog lang niet hoe alles precies werkt, maar de basis snapte ik wel en het werkte ook allemaal prima mee.

Zo dan, er stond een pittige training op het programma. 6x 1000 meter tempo lopen, langs de Vliet.

Dat betekende vanavond de ene kant op beetje wind mee, maar de andere kant op flinke wind tegen. Je zult dan ook altijd zien dat de wind net even harder gaat blazen als jij ‘m tegen hebt natuurlijk.

Ik werd door de trainer ingedeeld in het groepje dat 5.45 moest lopen over de 1000 meter.

Had zelf zo iets van, ja dag, dat ga ik niet halen. We mochten dan wel 3 minuten bijkomen tussen de lopen in. Maar dan nog. Ben al blij als ik a.s. zaterdag tijdens mijn volgende prestatieloop op 30 minuten rond uit ga komen voor de 5 km.

Maar goed, de tijd moet gezet worden, dus dan maar aan de slag.

Mag uiteindelijk helemaal niet klagen:

1e       5.40
2e       5.49 (wind tegen)
3e       5.48  
4e       5.55 (wind tegen)
5e       5.51

De 6e 1000 meter hoefde we maar voor de helft te lopen. Maar ook daar zette ik nog een nette 2.45 neer. Daarna op het gemakkie terug naar de kleedkamers en aldaar nog even goed rekken en strekken.

Liep wel redelijk hoog in mijn harstlagzones, maar goed, het mocht allemaal wat pittiger, dus we zullen eens zien a.s. zaterdag wat de afgelopen trainingen me heeft gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.