Delftse Houtloop

Esther voelt zich weer helemaal prima!!!! En is de ellende van de afgelopen dagen weer helemaal vergeten. Ik heb namelijk vandaag een PR gelopen!!!!

Omdat ik gisteren niet kon lopen (wat eigenlijk in de planning lag), besloten om dan vandaag in Delft te gaan lopen. Vond het voor mijn overbuurvrouw Diederike ook wel sneu, want die zou haar 1e loopje gaan doen. Dus zo gezegd, zo gedaan, vanochtend op tijd opstaan en samen naar Delft. 

Daar zagen we vlak voor de start nog Hans, die had beloofd om te komen kijken. Altijd leuk natuurlijk om webloggers in het echt te leren kennen.

Ik had mezelf voorgenomen om snel van start te gaan en te proberen om mijn tijd te verscherpen. Als het zou betekenen dat ik zou instorten, was dat jammer, maar ik moest wat sneller van start gaan, anders zou het nooit gaan lukken. Hans hielp me even uit de droom door te vertellen dat dit geen snel parcours is (veel bochten, kleine heuveltjes en een paar bruggetjes). Dus ik wist het eigenlijk niet meer zo goed.

Meteen bij de start maar proberen om door de meute heen te komen. Snel nog Died gedag gezegd en weg was ik.

Mijn 1e km liep ik dan ook in 5:28. Beetje erg snel voor mijn doen. Maar goed. We zien wel hoe het verder gaat. Daarna werd ik toch wel iedere km iets langzamer. Mijn tijden verslechterden naar 6:02, dan 6:20 en het werd zelfs 6:25. Maar doordat ik zo snel van start was gegaan, had ik nog iets over qua tijd.

Kreeg toen wel op 4 km een behoorlijk dip. Had echt ff moeite om mezelf er door te slepen. Maar wilde niet opgeven, dus toch maar ff op mijn tanden bijten.

Na 4,5 km zag ik verderop Hans op de grond zitten, dus ik wist dat ik niet ver meer van de finish verwijderd kon zijn. Ok, dan maar ff dat laatste stukje nog even versnellen. Volgens Hans hoefde ik nog maar 300 meter, dus dat is dan te overzien.

Die laatste km heb ik dan ook weer in de mooie tijd van 6:05 gelopen.

Het eindresultaat is dus een nieuw PR en wel 30:20 (netto) voor de 5 km!!!! 

Je kunt je wel voorstellen dat ik hier erg blij mee ben. Eindelijk is het me dan gelukt om mijn tijd van half dec. te verbeteren. En nog wel op een niet-snel parcours.

Heb wel van dit loopje weer geleerd. 5:28 is echt nog veels te snel van start gaan voor mij. Het betekent gewoon dat ik het niet goed kan volhouden. Omdat ik zo snel van start ben gegaan, stortte ik langzaam maar zeker in. Ik ben en blijf toch een dieseltje die eigenlijk even op gang moet komen. Van de andere kant ben ik ook wel een doorzetter en wil ik me niet zomaar laten kennen.

Diederike heeft ook een geweldige prestatie neergezet. Zij is begin oktober begonnen met hardlopen vanaf conditieniveau 0. Rustig aan met het schema begonnen. Recentelijk nog even ziek geweest tussendoor, maar toch gewoon verder doorgegaan. Het was vandaag dan ook haar eerste loopje.

Vorige week hadden we samen 5 km gelopen en toen liep ze die in een tijd van 34:23. Dat was op zich al netjes, maar vandaag heeft ze laten zien wat ze waard is en haar (netto) eindtijd was dan ook 31:55!!!! Gefeliciteerd Died met dit schitterende resultaat. Je mag echt trots zijn op jezelf!!!! 

Zit nu met spanning te wachten op de foto’s die Hans heeft gemaakt. Altijd leuk, actiefoto’s. 

Edit: de foto’s zijn er inmiddels. Een paar ervan heb ik in mijn fotoalbum geplaatst. De rest van deze loop is te vinden in het Picasa-webalbum van Hans

20070218_Delftse Houtloop_Esther_Died2

De 2 trotse meiden

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.