GODD – Zoetersbout

Ja eindelijk dan weer eens een bericht over duiken. Pfff het was al weer veels te lang geleden dat ik in het water heb gelegen. Maar ja, ben de afgelopen weken vrij veel aan het kwakkelen geweest met mijn gezondheid en op het moment dat je sinussen en neus dicht zit door gesnotter, heeft duiken geen zin, want dan kom je geen meter onder water.

Maar goed, gisteren stond er weer een Grens Overschrijdende Duik Dag op het programma. En sinds dat ik in 2005 van het bestaan op de hoogte kwam, heb ik nog geen enkele GODD dag voorbij laten gaan. Dus iedere 1e zondag van de even maanden kun je mij, met vele andere duikers ergens aan de waterkant vinden in Zeeland.

Het duurde even voordat het zonnetje zich voorzichtig liet zien tussen de bewolking. Maar de temp. was heerlijk. Eigenlijk veels te warm voor de tijd van het jaar. En dat merk je dus ook aan de watertemp. Vorig jaar op de GODD in febr. had ik nog op diepte een blazende automaat door de kou (water was toen 1,7 graden). Maar nu was het water gewoon 7 graden!!!!!

Ik zou bijna weer in mijn natpak kruipen. Nou toch maar niet, begin net eindelijk lekker aan mijn droogpak te wennen. Heb nog wel wat teveel lood bij me (16 kilo in zout water), maar dat kan binnenkort ook weer omlaag. Nu is het nog ff wennen en spelen met het lucht in mijn pak en dan is het wel prettig als je wat extra lood om hebt, zodat je niet meteen naar boven schiet als een ballonnetje.

Heb een heerlijk duikje gemaakt dus bij Zoetersbout. Zicht was in het begin even slecht, maar toen we eenmaal op een diepte van ongeveer 11 à 12 meter waren, was het eigenlijk toch wel prima met 1-2 meter zicht. Er was niet echt veel onderwaterleven op het moment. Wel uiteraard krabbetjes, garnaaltjes, een kreeftje, hooiwagenkrabben (in welk jaargetijde kom ik die niet tegen), een enkel grondeltje en zelfs een botervisje.

Voorbeeld van een botervisje

Dat vind ik altijd erg leuke visjes. Ze bewegen zo sierlijk en gracieus als een slangetje tussen de stenen en dergelijke door.

Na een kwartier gaf mijn buddy aan dat ie toch al wat frisse handjes had gekregen, dus keerden we om en doken rustig aan weer terug naar de beginplek. Na een half uur waren we weer aan de oppervlakte. Een wat korte duik, maar ik ben weer heerlijk onder geweest en dat was zalig.

’s Avonds lag ik in het zwembad. VIa de duikvereniging van mijn werk hadden we een intro-avond georganiseerd. Dus 4 mensen kregen een korte uitleg en konden daarna ook eens onder water genieten van het bubbeltjes blazen. Het is leuk om te zien hoe enthousiast mensen dan zijn. Helemaal als een wat moeilijkere oefening ze toch maar ff gewoon zo lukt. Grote kans dat deze mensen binnenkort ook aan een echte cursus gaan beginnen en dat we over een paar maanden weer een paar duikers extra erbij hebben.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.