Het is me gelukt!!!!!

Jippie, het is me dan eindelijk gelukt. Ik heb vandaag onder de 30 minuten gelopen!!!!!

Er was een marathontestloop bij AV Fortuna in Vlaardingen. Ik kende dit parcours al, omdat ik het een maand geleden ook heb gelopen (toen de 10 km – omdat ik te traag startte om een goede 5 km tijd neer te zetten).

Vandaag samen met vriendin Caroline er naar toe. Vorige week natuurlijk al een prachtige PR gelopen, maar dat was op een lastig parcours. Dus ik wist dat het erin zou zitten.

Mijn planning was dan ook om met de haas van 6 minuten mee te lopen. En dan in de laatste km weg te lopen, zodat ik mooi onder de 30 minuten uit zou komen.

Er waren nu hazen omdat het een testloop was, bij prestatielopen hebben ze dat niet.

Dus zo gezegd, zo gedaan. De 1e km ging in 6.11, net iets te langzaam, maar het is zo op die eerste km natuurlijk erg druk met alle lopers op een kluitje (alle afstanden beginnen tegelijk). De 2e km liep de haas in 5.49. Wel wat snel, maar goed, we staan nu mooi rond op 12 minuten over 2 km, dus prima.

De 3e km ging in 6.06 en de 4e km ging in 6.05. Dat betekende dat ik inmiddels 11 sec. achter lag op mijn ronde schema van 6 minuten. Mmmm, ga ik dat nog goedmaken. Dan moet ik nu wel als een speer er vandoor.

Zo gezegd, zo gedaan, ik liep gelukkig wat vooraan in het groepje, zodat ik makkelijk via het gras het groepje voorbij kon. Helaas was daar niemand meer waar ik me nu aan kon optrekken. Gelukkig kon ik mijn iets snellere tempo wel volhouden en de laatste km sloot ik dan ook af met 5.47.

De einduitslag: 29.58!!!!!

Hehe, het is me dan eindelijk gelukt om onder die 30 minuten te komen. Moet er wel bij zeggen dat dit een netto tijd is. Bruto zat ik op 30.09, maar ik klok ook altijd zelf, wel zo prettig als je wat verder achteraan start en het dus ff duurt voordat je over de streep gaat na het startschot.

Als ik straks de CPC gelopen heb, ga ik nog wel eens af en toe een 5 km loop doen om te zien of ik mijn tijd kan blijven aanscherpen. Maar voor nu vind ik het even welletjes en zal ik geen loopjes meer doen totaan de CPC. Uiteraard wel trainingen (natuurlijk), maar geen prestatieloopjes, testloopjes of wedstrijdjes.

Wens jullie een heel prettig weekend verder. Geniet ervan. Morgen ga ik weer van de onderwaterwereld genieten!

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.