Meijendel training

Even een dubbele posting vandaag om het weekend te beschrijven.

Allereerst zaterdag. Op het programma stond een training in natuurgebied Meijendel.

Het leek me wel leuk om dat eens als afwisseling te doen i.p.v. altijd op de verharde weg te lopen. Zag er een beetje tegenop, omdat ik niet goed diepte in kan schatten vanwege het feit dat mijn linkeroog bijna blind is. Het lopen op ongelijke ondergrond is daardoor voor mij best moelijk. En ik heb natuurlijk niet echt zin in een blessure.

Maar goed, toch naar Meijendel gegaan en dat heb ik geweten.

Dacht ik op normale harde ondergrond al redelijk te kunnen lopen, in de duinen is dat toch even anders. Heuveltje op en heuveltje af, vaak door het losse zand. In een rustig dribbeltempo, maar met af en toe flinke sprintjes de heuvel op. Pfff wat heb ik afgezien.

Maar wat was ik blij dat er een heerlijk zonnetje scheen, het een fantastische omgeving is (heb zelfs een buizerd gezien) en ondanks dat we af en toe een andere loopgroep tegenkwamen, was het zo heerlijk stil.

Na ruim een uur in totaal door de duinen te hebben gelopen was de training afgelopen. Mijn benen waren loodzwaar en ik was echt ff compleet op. Maar het was zeer de moeite waard. Moet ik vaker doen. Na een heerlijke douche ben je dan weer heerlijk opgeknapt en heb ik ’s middags lekker boodschappen gedaan.

Vanavond weer "gewone" wegtraining……..

5 reacties

  • Ik kan ook moeiilijk diepte inschatten, maar je hebt nog meer zintuigen die je evenwicht kunnen bewaren. Niet al te bevreesd Esther.

  • Meijendal, dat is een goede training! Ik moet dat eigenlijk ook doen.. te weinig hoog/laag hier. Goed getraind hoor Emmie!

  • Lijkt me enorm zwaar! Goed van je dat je hebt volgehouden hoor!
    Ik heb afgelopen zondag ook heuvelig terrein gelopen en dat viel best tegen. Maar goed, uiteindelijk heb ik een uur en 3 kwartier buiten gelopen/gewandeld met prima weer, mooie omgeving, top!

  • Ron

    Dat is inderdaad stevig zo’n duin training. Je wordt er wel enorm sterk van!

  • kijk dat zijn nog eens trainingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.