Even onderduiken

Het kan er nog wel even bovenop. Jullie hebben me al een tijd moeten missen en nu ga ik er ook nog even vandoor. Ja ja jullie lezen het goed, ik ga er een ruime week van tussen.

Zit nu heerlijk in de tuin bij Roel alvast voor te genieten van de zon. Later deze middag door naar mijn vakantiebuddy in Belgie en dan vannacht naar de luchthaven Brussel.

Aldaar neem ik een vlucht naar Hurghada, waar ik overstap in een busje (helaas) en nog een flink stuk moet rijden. Maar dan kom ik aan bij een fantastische boot, alwaar ik een week op ga verblijven en die me de mooiste duikstekken in de regio Diep-Zuid van Egypte gaat laten zien.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe deze liveaboard me gaat bevallen. Heb het nog niet eerder gedaan en hoop dan ook dat ik niet zeeziek word.

Maar ik weet dat als ik echt ziek word, ik gewoon in het water moet springen en lekker gaan duiken, dan gaat het wel weer over.

Het wordt dus een week vol met duiken, zon, zee  (geen strand), lekker eten en genieten.

Heb er helemaal zin in.

Gisteren mijn laatste duik voor de vakantie gemaakt. Ben samen met Roel naar de DIR-BE dag toegeweest. Het was even wennen voor mij. Allereerst allemaal nieuwe gezichten, maar gelukkig ook een hoop bekenden. Maar het meest wennen was nog wel dat ik met een D12 (2 flessen van 12 liter – voor de niet-duikers) op mijn rug in het water lag. Pffff, het lopen naar de waterkant was een behoorlijke inspanning, gelukkig voel je er onder water niets van. Verder had ik ook mijn nieuwe dubbele 1e trappen en automatenset etc., dus het was even een verkenningsduikje.

Al met al viel het zeer zeker niet tegen. De D12 lag wel super stabiel in het water.

Naar 30 meter geweest en van daaruit rustig aan omhoog. Wel met nette opstijgingen natuurlijk dit keer. Roel heeft onderwater nog wat foto’s gemaakt. Er was niet veel leven onder water (we doken in een steengroeve), maar ik had toch voldoende aan al mijn nieuwe spullen en de techniek.

IMG_3958_gesneden

Onder het genot van een drankje lekker nagenieten van de duik en bijkletsen met de anderen.

Het weer was ons  echter minder gunstig gestemd, want het begon me toch te hozen. Ik had Roel beloofd om terug te rijden, zodat hij een Belgisch biertje kon drinken. Nou dat heb ik dus geweten. Moest eerst over van de vervelende landweggen en dat met die stortbuien.

Gelukkig was het op de snelweg goed te doen en toen we weer in Weert waren, konden we gewoon heerlijk in de tuin van het eten genieten.

Ik wens jullie een hele fijne Koninginnedag en veel mooi weer de komende week.

Ik meld me weer als ik terug ben.

Doei!!!

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.