Duikweekend

Afgelopen weekend een aantal heerlijke duiken gemaakt. Zaterdag was het DIR-NL dag in de Beldert. Het was er echt mega druk. Wel super gezellig. Het was mijn introductie, dus ik moest eerst een introductieduik maken met een van de leden. Ik werd ingedeeld bij Marloes en dat was natuurlijk volop lol. Er werd meteen gekscherend het gekakel van kippen nagedaan en dat was ook wel een beetje zo.

Even doorgenomen of we onderwater ook nog wat oefeningetjes zouden doen. Besloten om de valve drill te doen, de simpele versie van de s-drill en ook nog het masker afdoen.

Op zich ging alles prima. Bij masker schrok ik wel even van het koude water op mijn gezicht. Daardoor krijg je echt een schrikreactie en begon ik best wel naar adem te happen. Even snel handje uitsteken op zoek naar mijn buddy. Wat wel grappig is, dat ik dus ff zit te stressen, maar dat Marloes er op zich niets van zag, behalve dan het handje dat ik uitstak, maar dat vond ze normaal.

2e duik die dag heb ik met Stijn gemaakt. Eindelijk maar eens samen wat oefeningen gaan doen. Tenslotte gaan we later dit jaar samen de GUE-F doen en dan is het wel makkelijk als je ook samen hebt geoefend. Ging erg goed allemaal en we hebben onder water enorm gelachen. Elkaar behoorlijk lopen pesten, maar dat houdt het leuk.

Nog gezellig wat gekletst, maar we konden helaas niet te lang blijven, we moesten op tijd naar huis, omdat we ’s avonds naar Carmen zouden gaan. Jammer, want de BBQ was natuurlijk ook erg gezellig.

Zondag stond in het teken van kennismaken met de familie van Roel. Ja ja, het moet er een keer van komen he. We gingen uit eten met een oom en tante, samen met de broer van Roel en diens vrouw en neefje van Roel bij restaurant de Fuik in Aalst. Enorm lekker gegeten met fantastische wijnen erbij. Tijdens een bezoekje van mij aan het toilet, werd er unaniem aan Roel medegedeeld dat ik "goedgekeurd" was. Pffff gelukkig maar…….

Gisteren heb ik 2 heerlijke duiken gemaakt in Zeeland. Eerst met Geert een duikje bij Zoetersbout. Het werd wel weer tijd om samen met Geert te gaan duiken. Vorig jaar hebben we samen een behoorlijk aantal duiken gemaakt en dit jaar was het er nog niet van gekomen. Was weer als vanouds, dus lekker rustig duikje gemaakt. Ik had ook mijn eigen onderwater camera bij me. Pfff dat valt nog niet mee om foto’s onderwater in NL te maken. Van de 28 foto’s die ik geschoten heb, zijn er slechts 2 een beetje toonbaar. En zelfs die zijn niet optimaal. Maar goed. Oefening baart kunst zeg men.

Aansluitend naar Wemeldinge de Tetjes gereden alwaar we Stefan zouden ontmoeten. Terwijl we op de kant onze spullen in orde maken, zien we in het water de vinnen van bruinvissen voorbij komen. Wat een gaaf gezicht zeg. Zo dichtbij en dat in NL. Helaas niet onder water tegen gekomen.

Ook dit was een lekker duikje, behalve het einde. Toen moesten we flink tegen de stroming inzwemmen en daar heb ik toch zo’n hekel aan.

Al met al weer heerlijke duikjes, mooie dingen gezien (millenium wratslakken, satijnslak, botervisjes, hooiwagenkrabben, gewone krabbetjes, (parende) Noordzeekrabben, brutale kreeftjes, groene wierslakken (al waren ze oranje van kleur), zeedonderpad, baby zeedonderpadjes, lipvisjes en nog veel meer) en gezellig zitten kletsen nadien onder het genot van een drankje en een nootje en hapje.

2 reacties

 • Roel

  Bedankt voor een gezellig weekend!
  En we moeten nog maar eens wat meer ’trainen’ op onze wijnkennis 🙂

  Volgens keer schiet je maar wat leuke plaatjes van alle mooie dingen die je onderwater tegekomt.

  X Roel

 • Klinkt goed. De beldert staat ook nog op onze verlanglijst.
  Chris is vanavond naar zijn eerste les van de tec cursus. Die ik voor hem gewonnen heb * grote grijns *
  Van mij hoeft dat niet zo. Ben allang blij dat ik weer duik.

  Leuk Emmie !! ( doelt op Roel )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.