Weekendje Ardennen

Vorig weekend ben ik samen met Roel naar de Ardennen geweest. Nee niet om te duiken en ook niet om te gaan hardlopen. Gewoon gezellig van elkaar genieten, de omgeving, het mooie weer en even heerlijk ontspannen en relaxen.

Beiden hebben we een druk leventje en om elkaar te kunnen zien moeten we toch wel wat plannen enzo. Roel en ik wonen een behoorlijk eind van elkaar vandaan en dat maakt dat je elkaar eigenlijk alleen in de weekenden kunt zien. Want om even voor een uurtje 2 uur heen en weer 2 uur terug te rijden, nee, zo gek zijn we ook weer niet.

Maar in de weekenden staan natuurlijk ook duiken gepland en afspraken met vrienden enzo. Dus vaak zijn er dan weer andere mensen in de buurt en kunnen we nog niet echt samen zijn.

Dus besloten we om gezellig samen een weekend weg te gaan, ook ter ere van zijn verjaardag.

Zo gezegd, zo gedaan, hotelletje zoeken op internet in La Roche en Ardenne en boeken maar. Werd ik nog een paar dagen voor het weekend opgebeld door het hotel dat er wat fout was gegaan bij de reservering en dat ze volledig vol zaten en ons niet konden plaatsen. Nou dat was natuurlijk niet zo fraai. Daar zit je dan. In de directe omgeving zou er ook niets meer te vinden zijn, daar er dat weekend een natuurmarathon gehouden zou worden (zie weblog van Moon).

Dus ben ik toch maar in Rochefort gaan zoeken. Daar zouden we immers ook een grot gaan bezoeken, dus dan makkelijker als je meteen in de buurt zit.

En jawel hoor, een fantastisch mooi hotel gevonden, met zwembad en sauna en ook nog een goed restaurant erbij. Het werd La Malle Poste in Rochefort.

malleposte1 

Zaterdagochtend op tijd opstaan en op het gemakkie richting de Ardennen gereden. Vanuit Weert is dat overigens prima te doen. Scheelt toch weer een heel stuk rijden ten opzichte vanuit Den Haag.

We kunnen bij aankomst helaas nog niet onze kamer in, dus gaan we gewoon lekker een stuk wandelen. Eerst maar eens even kijken bij de grot die in de buurt moet liggen. Snel gevonden en die ligt idd maar op 5 minuten lopen van het hotel. Dat is mooi meegenomen. Heerlijk gewandeld in de omgeving. Wat is het hier toch mooi he en wat een uitzichten heb je hier.

IMG_0033

Terug in het hotel kunnen we de kamer in. We hebben een knusse kamer. Niet al te groot, maar verder wel netjes en verzorgd. Snel spullen opruimen en naar beneden naar de sauna om heerlijk te relaxen…….

’s Avonds gaan we eten aan de overkant bij een brasserie. Het is wat druk en het duurt even voordat we kunnen bestellen en ons eten krijgen. Maar wat we krijgen is dan ook wel weer superlekker.

Ik had een entrecote met saus van het huis. Kijk dat was een goede keuze. Ik heb mijn vingers er bij zitten aflikken en ook Roel heeft heerlijk meegesnoept. Mijn saus vond ie lekkerder dan de saus die over zijn vlees zat……..

Als dessert had Roel een Dame Blanche. Er zat een wat apart smaakje aan, dus even de ingrediënten apart geproefd. Toen kwam ie erachter dat de chocoladesaus gemaakt was van ECHTE chocolade en niet van die goedkope "troep". En als Roel ergens van kan smikkelen, is het wel van echte chocolade. Dus het complete kommetje werd uitgegoten over de Dame Blanche.

Ik had gekozen voor citroensorbetijs in wodka. Nou dat heb ik geweten ook. Er kwam een flink cognacglas vol met wodka en daarin dreef een bolletje citroenijs. Onwijs mega lekker, dat wel, maar ook lekker om aangeschoten van te raken. Oeps…….

Zondagochtend beetje uitgeslapen en daarna heerlijk ontbeten. Lekker uitgebreid met croissantjes, kleine broodjes, verse jus d’orange etc.

Daarna weer terug naar de kamer om onze oude kleren aan te trekken en de lampen op te halen. We gaan de grot bezoeken. Het is een publiekelijk toegankelijke grot. Niet speciaal voor toeristen met rondleidingen dus. Maar wel een grot waar ook speleologiegroepen hun hart kunnen ophalen. De reden voor het bezoek aan deze grot, is ter voorbereiding voor mij, omdat ik wil gaan grotduiken. Het is dan toch wel even handig om reeds van te voren te bekijken hoe ik me gedraag in een grot en wat voor gevoel ik krijg als ik in het donker zit met een plafond boven mijn hoofd.

IMG_0055

In eerste instantie is het even flink wennen. Ik vind het wat moeilijk en het begin gaat even wat moeizaam. Maar het went gelukkig wel. We kunnen niet al te ver de grot in, zonder hulpmiddelen (maar goed ook natuurlijk). Dus diverse keren weer terug naar de hoofdingang en dan weer een nieuw pad ontdekken.

Het is af en toe even flink klauteren over de grond en de doorgangen niet al te groot. Niet helemaal representatief voor het grotduiken (zeker niet voor de Cave1-opleiding, waarbij je altijd met 2 duikers naast elkaar door de openingen moet kunnen), maar het geeft natuurlijk wel een idee.

IMG_0057

Als we voor de 2e keer dezelfde gangen nog een keer gaan ontdekken, doen we halverwege de lampen uit. Man man man, wat is dat donker. Je kunt je niet voorstellen wat donker is, als je dit niet zelf een keer hebt meegemaakt. Het is echt GITZWART en er is absoluut geen sprake van dat je ogen aan het donker wennen. Dat is toch wel even wennen. Dus mijn adrealine stijgt een beetje en schiet in een piek als Roel een testje met me doet. Hij wil laten merken dat je echt helemaal niets ziet en dat je dingen alleen maar kunt aan voelen komen. Maar hij heeft me van te voren niet gewaarschuwd en ik schrik me dan ook echt een hoedje als ik ineens zijn hand dichtbij mijn mond voel komen. Ik had al een raar voorgevoel toen hij redelijk dichtbij was, maar wist niet precies wat ik gewaar werd. En het was dus echt mega schrikken toen ik ineens zijn hand voelde. Grrrrr, hij weet weer hoe erg ik kan vloeken………. ^$#&$#&*&%

Na ons bezoek aan de grot, terug naar het hotel om ons op te frissen en om te kleden. Bedoeling was om ergens in de buurt wat te gaan picknicken. Onderweg heerlijke stokbroodjes gekocht en onze picknicktas mee. Helaas werd het iets minder lekker weer en dus na een uurtje toch weer besloten terug naar het hotel te gaan. Daar hebben we in de tuin gezeten en nog wat zitten internetten.

’s Avonds heerlijk gegeten in het hotel zelf. Vooraf een heerlijke aperitief in de tuin.

Ze hadden een heerlijk menu met bijpassend wijnarrangement. Dit was compleet genieten. Ieder gerecht was op een voortreffelijke wijze met aandacht voor opmaak, maar nog veel belangrijker voor smaak en combinaties klaar gemaakt. Het was iedere keer een streling voor de tong. En dan ook nog heerlijke bijpassende wijn erbij. Dit was genieten in optima forma.

Voor het dessert had ik nog snel de bediening aangesproken met de vraag of ze iets konden doen met het dessert speciaal voor Roel omdat hij de volgende dag jarig zou zijn.

En de kok had het goed begrepen en had met chocoladesaus de woorden "Gelukkige verjaardag" op het bord geschreven. Dat was een leuke verrassing voor Roel.

Als afsluiting een kopje thee en cappuccino in de tuin. Het was zalig.

De volgende dag na het ontbijt op het gemakkie weer terug naar Weert. TomTom ingesteld zonder snelwegen, dus lekker binnendoor teruggereden. Bij Maastricht nog even een korte stop om even wat te shoppen en op het Vrijthof nog even wat te drinken.

Terug thuis nog nagenoten van het mooie weer met een kleine BBQ.

Het was een heerlijk weekend, waarin Roel en ik heerlijk hebben genoten van de omgeving en de rust en ontspanning. Maar ook een weekend waarin we elkaar weer beter hebben leren kennen doordat we nu lekker samen waren en er ook voldoende tijd was om samen te praten.

Dank je wel Roel, ik vond het fantastisch!!!

6 reacties

 • Roel

  Hoi schat,

  JIJ hartelijk bedankt! X

 • Caroline

  Ha die Esther,
  Leuk dat ik zo een beetje op de hoogte blijf van je vele belevenissen. Mooie foto’s, ook. En dapper dat je in de grot bent geweest! Gezellig dat we elkaar morgen weer ‘live’ zien. Ik kijk er naar uit. Groetjes aan Roel.
  Liefs,
  Caroline

 • Mooie foto’s heb je gemaakt.
  Groetjes Cathleen.

 • Kijk eens aan, lekker genieten en elkaar beter leren kennen.
  Mooie omgeving trouwens.
  Groet Rinus.

 • Ron

  Altijd mooi daar in die omgeving. Een van onze favoriete weekeinde bestemmingen. Rus, ontspanning, onthaasten en veel tijd voor elkaar. Geniet er maar lekker van!

 • Nathanaël

  Waar is die grot? En heeft die een naam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.