NMLK-activiteit – BBQ en nachtkanoën in Utrecht

Zo het is al weer een flinke tijd geleden dat ik iets heb geschreven, dus eerst maar even een korte samenvatting van wat er allemaal is gebeurd.

Op 3 maart dus de sleutels gekregen. Meteen flink aan de klus geslagen. En in een week tijd was het huisje zo ver als nodig geschilderd, laminaat gelegd en opgeruimd dat ik 8 en 9 maart alles kon verhuizen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet gered had zonder de hulp van Roel, Maarten, Caroline, Frans en Jan. Ze hebben me enorm geholpen. Jan en Maarten hebben bijv. op 1 avond in krap 3 uurtjes laminaat gelegd in de hele woonkamer inclusief gang……….

Vanaf 10 maart zit ik dus in mijn nieuwe huisje. Ik moet nog steeds wel een aantal dingen doen; zolder en compukamer opruimen, kleding uitzoeken en gang boven en hal beneden schilderen en dan niet te vergeten de trappen schilderen, maar dat zijn eigenlijk dingen die je altijd nog kunt doen. Mijn woonkamer en slaapkamer zijn prima op orde, dus het huis is perfect leefbaar. Ik heb het er prima naar mijn zin.

Ik ben inmiddels ook weer gaan sporten bij een fitnesscentrum hier in Deurne. Er is een leuk schema voor mij gemaakt, met extra oefeningen specifiek voor het duiken. Erg tof dat de instructeur zo met me mee wilde denken. Daarbij komt nog dat ik meteen vanaf dag 1 goede aanspraak had hier in de sportschool, dus dat scheelt ook al weer. Wat een verschil is dat toch met Limburg zeg.

Op mijn werk ook nog steeds alles prima naar mijn zin. Het leven lacht me weer positief toe…….

Afgelopen zaterdag een fantastische duik gemaakt op het Wrak van den Boer bij Gorishoek. Flink stukje wandelen daar om bij de duikstek te komen en met een D12 valt dat niet mee. Maar de duik maakte alles weer goed he. Echt genoten van de duik met Peer en Patrick.

Naderhand nagenieten van de duik in het zonnetje met een drankje erbij. Wat wil een mens nog meer.

Zondag met een stel mensen van Duikforum naar de Efteling geweest. Hihihihi, we hebben een hoop lol gehad zeg.  Ook nu hadden we weer heerlijk  weer. Gelukkig was het niet echt druk in de Efteling, dus we konden overal zo doorlopen.

En dan zijn jullie nu wel benieuwd natuurlijk naar mijn verhaal achter de titel van deze blog: NMLK-activiteit. Waar staat NMLK nou weer voor? Nou heel simpel: Nieuwe Mensen Leren Kennen.

Altijd leuk natuurlijk en ook wel handig als je in een regio woont, waar je eigenlijk niemand kent, behalve je zus.

NMLK is een website waar je je kunt opgeven voor allerlei activiteiten (uit eten, tandemen, concert, wandelen – noem het maar op) en waarbij je dus allerlei nieuwe mensen leert kennen. Het is geen datingsite, maar gewoon gezellig nieuwe mensen leren kennen.

Gisteravond ben ik naar Utrecht gegaan en heb daar deelgenomen aan een BBQ en daarna zijn we gaan nachtkanoën door de grachten van Utrecht. Aansluitend dan over de Vrijmarkt wandelen en langs de diverse muziekpodia in de binnenstad.

Het was mijn 2e activiteit (ben op 3 april Mongools gaan eten met 25 mensen in Eindhoven – ook super gezellig) en ik heb genoten.

Iedereen kan zelf activiteiten organiseren en de organisatie achter NMLK organiseert ook diverse activiteiten. Zo ga ik bijv. in juli ook mee naar een weekend Ardennen. Super, heb er nu al zin in. Raften, abseilen, parapenten of gewoon lekker met een boek op het terrasje zitten.

En half mei ga ik met een clubje tandemen met een picknicklunch onderweg en een BBQ achteraf.

Maar goed, gisteravond dus in Utrecht. Eerst BBQ, mjammie, alwaar je al met een paar mensen kunt kennis maken. Gezellig zitten kletsen aan verschillende tafeltjes met verschillende mensen. Dan is het tijd om in de kano’s te stappen. Euh, met wie ga ik de kano delen. Nou dat wilde Manon uit Utrecht wel. Prima. Leuke spontane meid en we hebben onderweg flink zitten kletsen en lachen. Paar keer net voorkomen dat we tegen de kant botsten. Helaas konden we niet zo goed peddelen, waardoor we zeiknat na de tocht uit de kano stapten. Ach we kunnen natuurlijk ook nog altijd het beetje regen de schuld geven……..

Aangekomen in het centrum van Utrecht bij het kroegje aldaar even wat drinken. Om 12 uur zouden we weer met z’n allen verzamelen bij de Dom om ook de andere groep NMLK’ers te ontmoeten, maar dat ging helaas niet helemaal goed. Beetje moeilijk ook om precies daar, waar nog duizenden andere mensen bijeen zijn, om een andere groep te vinden van mensen die je niet kent……

Ach het mocht de pret allemaal niet drukken. We hadden het toch wel gezellig met ons kleine groepje. Rond 1 uur zijn we met een paar mensen richting het Centraal gelopen. Dat kost uiteraard wat tijd om door de drukke mensenmassa te lopen. Onderweg natuurlijk nog wel genietend van alle muziek.

Tegen 2 uur was ik weer terug op de plek waar mijn auto stond en kon ik naar huis rijden. Half 4 was ik dan eindelijk thuis en na de katten geknuffeld te hebben en wat brokjes te eten gegeven, rolde ik dan om 4 uur mijn bed in. Dat is lang geleden dat ik zo laat naar mijn bed ben gegaan…….
Het was een topavond en het was gezellig.

Vandaag dus eerst heerlijk uitgeslapen en vanaf 12 uur ben ik nu een beetje aan het rommelen in huis. Lekker een relaxdagje. Bijkomen en nietsdoen.

Doerak ligt nu tussen mijn armen in te slapen. En Gizmo op mijn bureau.

Morgen een dagje op stap met mijn beste vriendin Caroline, vrijdag helaas werken en zaterdag een hele dag duiken in La Gombe. Er staan weer leuke dingen op de agenda………

4 reacties

 • Hoi Emmie, houd je nog tijd over voor een rondje hardlopen of ben je daar helemaal mee gestopt?
  Veel plezier met je NMLK activiteiten

 • Caroline

  Hey die Esther,
  Hopelijk ben je een beetje bijgekomen van je drukke dagen en heb je genoten van duik 498 en 499. Ik vond het donderdag erg gezellig . Gelukkig hebben we inmiddels zonniger weer.
  Liefs en tot gauw,
  Caroline

 • Emmie

  Euh, ik heb duik 398 en 399 gemaakt. A.s. vrijdag staat duik 400 op de planning. Volgend jaar hoop ik de 500e te maken……..
  En ook ik vond het natuurlijk weer super gezellig afgelopen donderdag.

 • Nils

  Hey Esther,
  Zo te lezen heb je alles weer een beetje op de rails! Je kan trots zijn. Enne gefeliciteerd met je 400ste duik. Zie je aan de waterkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.