Het leven is verrassend

Soms heb je in het leven van die momenten, waarvan je denkt, goh wat een toeval dat dit nu gebeurt. Of het echt toeval is, is natuurlijk de vraag. Ik weet niet of toeval echt bestaat of dat sommige dingen gewoon voorbestemd zijn om zo te gebeuren.

Op het moment gaat het ff niet zo lekker met me en zit ik in een dip. Er is in het afgelopen jaar ontzettend veel gebeurd (verhuizing en samenwonen in sept. 2007, problemen in de relatie, nieuwe baan per jan. 2008, einde relatie en samenwonen feb. 2008, wederom verhuizing maart 2008, niet prettig voelen in baan, nieuwe baan per juli 2008, helaas wederom niet thuisvoelen in huidige baan). Het laatste heeft er helaas toe geleid dat bij mij even de druppel de emmer heeft doen overlopen.

Eigenlijk had ik het al een beetje moeten zien aankomen. Had last van vage klachten, pijn in elleboog en in spier in knieholte, sliep slecht en werd vaak zwetend wakker, overdag moe en de leuke activiteiten die ik deed konden me niet echt voldoende opbeuren. Tekenen aan de wand zou je zeggen en waarom dan daar niet voldoende naar luisteren. Ik zou toch inmiddels beter moeten weten. Yep, I know, maar soms kan ik nog steeds ontzettend eigenwijs zijn.

Maar goed, recentelijk kwam ik iemand tegen die eigenlijk zo het tegenovergestelde van mij is. Wat chaotisch, niet zo opgeruimd en georganiseerd, niet zo materialistisch als ik. Kortom deze persoon staat gewoon vrij zorgeloos in het leven. Dat betekent natuurlijk niet dat die persoon geen zorgen heeft, maar hij/zij gaat er wel anders mee om. Maakt zich zoveel minder druk om de dingen die gebeuren en hoe ze gebeuren.

En kennelijk heeft het zo moeten zijn dat ik deze persoon precies nu weer in mijn leven tegenkom en we nader in gesprek raakten. Ik ben ontzettend blij dat dit is gebeurd en het doet me gelukkig goed.

Ik zie in dat ik absoluut aan bepaalde dingen moet werken. Laat me kijken door de bril van zijn/haar leven en geeft me voorbeelden hoe het anders kan. Maar bovenal geeft me de rust en de ruimte om mezelf te zijn, maar houdt me ook een spiegel voor. En ik merk dat ik op de momenten dat we contact hebben, heel rustig word en me minder zorgen maak. Dat ik me even niet zo druk maak. Dat ik wat zorgelozer tegen de dingen aan kijk.

En weet je wat nou het allerleukste is. Deze persoon weet het mogelijk zelf niet eens wat voor voorbeeld hij/zij is voor mij. Maar als hij/zij dit stukje leest, weet ik dat de herkenning er zal zijn.

Dus bij dezen, lieve persoon, bedankt dat je er bent!!!!!

5 reacties

 • Ron

  Hoi Emmie,

  We hebben denk ik allemaal wel van die periodes in ons leven dat het allemaal niet klopt. Het zit dan tegen op alle fronten wat ook vaak veroorzaakt wordt door die negatieve bril waardoor we dan kijken. Relativeer het allemaal eens wat beter en vraag jezelf eens af of het morgen allemaal wel zo belangrijk is. Het is kort door de bocht maar helpt je wellicht hoofd van bijzaken te scheiden.

 • Wanhoop niet
  Straks is het allemaal weer anders.En mischien wel beter dan ooit.
  Dus wanhoop nooit!

  😉

 • Oh wat is dat herkenbaar !!
  Wat ontzettend jammer dat je je niet lekker voelt in je nieuwe baan. Maar je zocht en je vond, waarom nu niet weer dan ?
  Je hebt geen haast. Je hebt geen haast.

  Pootje is weer uit het gips ik kan weer rijden. Zeg me, wanneer en waar ? 😉 Gezellig !

 • Sandra

  Hé Es,

  Dat is balen voor je maar heel herkenbaar. Probeer inderdaad goed te luisteren naar die ander, het kan je helpen om wat luchtiger in het leven te gaan staan. Het zal niet makkelijk zijn en gaan, maar het gaat je zeker lukken.

  Liefs,
  San

 • Caroline

  Lieve Esther,
  Je weblog weer bekeken! Vanuit ’t wilde westen leef ik met je mee. “There is no way to happiness, happiness is the way”. Volgens mij ben jij op de goede weg, meid.
  Tot gauw en een dikke knuffel,
  Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.