Heerlijk weekendje

Mmmm, ik heb een heerlijk weekendje gehad.

Het begon al vrijdagavond. Heb een duik gemaakt met Peer en Rob bij de Zeelandbrug. Het zou een speciale duik worden, want het was mijn 444e!

Planning was om pas op de kentering te water te gaan en dan bij de 2e pijler te beginnen. En we zouden een hele lange duik maken. Zo gezegd, zo gedaan. Dus D12 op de rug en she-p aangesloten.
Aan de oppervlakte naar de 2e pijler gezwommen, daar rustig afgedaald, zodat we de pijlers goed konden bekijken. Pfff, die zijn echt heel mooi, nog mooier dan de 1e pijler, omdat hier natuurlijk ook helemaal geen duikers komen. Op de bodem rondgeneusd rondom de pilaren.
Daarna terug richting de 1e pijler. Bij de sepiarekjes (die overigens nu veel meer in een grote groep staan, dan in meerdere kleine groepjes – zijn ze verplaatst????) op zoek naar het zeepaardje, maar helaas niet gevonden. Het was inmiddels al een uur later, dus we hadden onder water het rijk alleen. Alle andere duikers waren al het water uit. Echt zalig!!!!

Mooie dingen gezien onder water: harder, zeebaars, kabeljauw, blauwtipjes, spierwitte vlokkige naaktslakken, baby-sepia’s, big-mama zeenaald, vijfdradige meun, zeedonderpadden, kreeften, (NZ) krabben,  hooiwagenkrabben, heremietkreeften, ruig krabbetjes, kokerwormen.
TOPPIE duik!!!! En we hadden ook nog eens heel goed zicht.

Gisteren (zaterdag) heb ik meegekeken bij een Maritieme Noordzeetraining van Get Wet. Ik heb zelf al eens de Maritieme Indoortraining gedaan. Nu was ik door Floris uitgenodigd om mee te gaan op de boot en om evt. foto’s te maken. Altijd leuk natuurlijk. Jammer dat Floris zelf ’s middags op het land moest helpen en derhalve zelf niet op de boot was. Maar desalniettemin was het ontzettend leuk om erbij te zijn. De foto’s die ik heb gemaakt van deze middag zijn te vinden op mijn fotosite.

’s Avonds had ik een eetafspraakje staan met Mary-Ann. We hadden elkaar al weer een tijdje niet gezien, dus we hadden aardig wat bij te kletsen. Mmmm, waarom hebben we elkaar eigenlijk zo’n lange tijd niet gezien, want wat hebben we toch weer gelachen. Het was echt super gezellig.
Vanochtend eerst heerlijk uitgeslapen. Wel een luxe als je in de regio blijft slapen en dus niet op en neer hoeft te rijden. Want ik had aan het eind van de ochtend een lunchafspraak met een andere vriendin van me, Caroline. Zij moest mij nog even al haar verhalen over de concerten van Madonna vertellen.

Na de lunch richting Antwerpen gereden, alwaar ik een lezing heb bijgewoond van Fred Devos, grotduikinstructeur bij GUE en woonachtig in Mexico. Het was een zeer interessante lezing, met mooie foto’s en prachtige filmpjes. Nu ik het weer gezien heb, wil ik zelf ook graag zo snel mogelijk. Dus maar flink gaan sparen. En hopelijk kan ik het dan gaan waarmaken in 2009.

Ontzettend leuke dingen dus allemaal gedaan dit weekend. Het was een druk weekend en ik heb weer de nodige kilometers gemaakt, maar het was super.

Volgend weekend staat helemaal in het teken van duiken. Ik zit dan vanaf vrijdag eind van de middag in Zeeland en blijf daar ook overnachten. De nodige duikjes staan gepland, zodat ik mijn aantal voor dit jaar ook weer wat kan opkrikken.

Eén reactie

  • Ha Esther,
    Door alle duik- en Madonnaverhalen ben ik je helemaal vergeten te vertellen dat ik inmiddels mijn derde rijles heb gehad! Ik heb dan wel mijn rijbewijs, maar het is ruim 20 jaar geleden dat ik gereden heb. Ik vind het weer onwijs gaaf. Wel erg wennen aan die moderne auto’s met stuurbekrachtiging en soepel schakelen (t/m 5!). Bij les één zocht ik naar de hendel voor het raam om de buitenspiegel te verstellen. Maar a) het raam gaat nu electrisch met een knopje open en dicht en b) de buitenspiegel kun je eveneens electronisch van binnenuit verstellen. Het rijden zelf ging prima en ik kijk nu alweer uit naar de volgende les. Jij veel plezier met jouw belevenissen en ik hoor ’t wel als je weer in de buurt bent.
    Toet-toooeeet!
    Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.