Duikje doordeweeks

Eigenlijk is er niets heerlijkers als doordeweeks een plonsje maken. Duiken is voor mij altijd een stuk ontspanning en als dat dan doordeweeks ook nog kan, is dat natuurlijk zalig. Het breekt de week en het geefl een lekker gevoel.

Zo ben ik vandaag naar de Beldert gereden en heb daar een duikje gemaakt met Adrie en Pim. Beiden geïnteresseerd in het DIR idee en dus heb ik wat basis uitleg gegeven over de check zoals wij die hanteren; GUE EDGE. Onder water geen oefeningen gedaan, maar gewoon lekker wat bubbels geblazen. Al bij het wegzwemmen, kom ik onder water een fuut tegen. Die had ff wat op de bodem gezocht naar voedsel en was weer op weg naar de oppervlakte. Het blijft toch raar om zo onder water een vogel tegen te komen. Zeker als je op dat moment toch al wel ongeveer 5 meter diep zit.

Heerlijk rustig langs het groen gedoken. Onderweg nog wat scholen met kleine baarsjes tegengekomen en 2x een kleinere snoek. Leuk hoe mooi die blijven hangen en als je dan te dichtbij komt naar hun zin, schieten ze er als een haas vandoor.

Na 57 minuten waren we weer terug bij de kant. Ik moet even mijn petje afnemen voor de heren, want die doken in natpak en ik moet toch eerlijk bekennen dat ik het een beetje fris kreeg aan het einde van de duik. En ik duik nog wel lekker in een droogpak. Brrrr, moet er niet aan denken om weer in een natpak te duiken. Het water was nu 13 graden. Nee, natpak is alleen nog maar voor Egypte……..

Vrijdag vertrek ik weer richting Zeeland alwaar ik ga inschepen op de Panda om een weekend duikend vanaf de boot door te brengen. Heb er nu al helemaal zin in. Het is een heerlijk weekendje uit en aangezien ik dit jaar helemaal geen vakanties heb (gepland), moet ik het even hebben van deze uitstapjes. Nu nog even hopen dat het weer gaat meewerken. Een klein zonnetje zou wel prettig zijn.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.