Emmie’s weblog door de jaren heen

Recentelijk heb ik alle oude berichten die ik ooit in een weblog heb geschreven ook toegevoegd aan deze weblog. Ik had ze nog in een oude database staan, dus moest ze even handmatig toevoegen. Kwestie van tekst kopiëren en dan plakken en klein beetje opmaak veranderen. Het was wat omslachtig, maar ach, het resultaat mag er nu wezen. Alle ooit door mij geschreven berichten op een weblog staan nu allemaal in deze ene, naar mijn mening, erg mooie weblog.

Wat wel erg grappig is als je dan die oude berichten doorleest, is dat ik eigenlijk nog niet zo gek veel ben veranderd de laatste jaren. Met enige regelmaat kan je in mijn post lezen dat ik weer de afwas moet gaan doen. Als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan is het wel afwas doen. Op zich zou ik beter afzijn met een vaatwasser. Maar ja, van de andere kant, wat heeft een vaatwasser in je eentje voor zin. Die kun je dan ook pas na een paar dagen aanzetten, anders is het wel echt zonde van de energie en het water.

Maar goed, gisteravond was het weer eens zo ver. Mijn aanrecht was nauwelijks meer te zien door de hoeveelheid afwas die er stond. Nou moet je niet denken dat alles smerig is hoor en dat de borden bijna weg kunnen lopen. Zo vies ben ik nou ook weer niet. Ik spoel alles keurig af en zet het dan op elkaar gestapeld op het aanrecht. Als ik 5 minuten extra zou nemen, zou ik het even met sop af kunnen doen. Ik heb een tijdje terug al een heel mooi afdruiprek gekocht bij de IKEA. Dus als ik nou ipv alles alleen even te spoelen, alles gewoon met een sopje afdoe en op het afdruiprek zet, dan kan ik het een paar uur later zo in de kasten opbergen. Mja, ik neem het me iedere keer voor, maar op de een of andere manier krijg ik het maar niet in mijn ritme. Ik weet niet wat het is.
Dus gisteravond kon ik weer een grote afwas gaan doen. En ik vind het echt fantastisch om het aanrecht leeg te zien worden (en het afdruiprek vol).

Van de andere kant zie je als je naar de oude berichten kijkt, dat ik soms maar een of 2 berichten per maand schreef en dan soms weer een paar maanden niet. Daar kon ik in eerste instantie ook niet echt mijn draai in vinden. Ik vind het ontzettend leuk om te schrijven, maar op de een of andere manier ontschoot het me dan weer. En kwam ik er weer te laat achter dat ik dat bericht eigenlijk wel op mijn weblog had willen plaatsen. Maar ja, om nou iets te gaan plaatsen dat een paar weken geleden is gebeurd, is ook niet altijd zo zinvol.

Het aantal berichten dat ik door de jaren heen heb geschreven:

grafiek 2003: 16
2004: 12
2005: 13
2006: 23
2007: 35
2008: 33

 

 

 

Er zit dus absoluut een stijgende lijn in. En als je dan ook nog naar de afgelopen maanden kijkt, zie je dat ik er zin in heb gekregen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het zien van de oplopende statistieken en de leuke reacties die ik op mijn berichten krijg, me wel een extra stimulans geven om door te gaan.

Dus als jullie het leuk vinden om hier te lezen en graag zouden zien dat ik door blijf gaan met bloggen, check dan met enige regelmaat mijn weblog en schrijf zo af en toe eens een reactie. Dan ga ik nu wederom beloven om vaker te schrijven. Mmmm, waar ken ik dat ook al weer van……

2 reacties

 • picasso

  hey esther,

  elke keer weer leuk om hier je avonturen te lezen.

  gewoon verder bloggen hé !!!

  doei,

  geert

 • Hai Esther,
  mooi geworden dit weblog. Jammer dat de dingen niet zo lopen als je gehoopt had.
  Als je weer eens in Delft komt hardlopen, loop ik graag even met je mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.