Kolonisten van Catan

Toen ik nog in Den Haag woonde, was ik met vlagen behoorlijk verknocht aan het online spelen van Kolonisten van Catan. Het mocht die naam officieel niet voeren van de makers van Catan, dus hadden ze er iets anders op bedacht. Diverse online spellen waren er, maar mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar Pioneers of Peru, verzonnen door de mensen van de website Wannagame. Op hun site kun je het programma downloaden alsmede de Wannagame Messenger om online spelers te vinden. Je kunt zelf een spel hosten of je kunt gewoon bij een spel aanschuiven.

Alle soorten “maps” kunnen er gespeeld worden. En ook hier heb ik dan de voorkeur voor Full Catan (de versie met steden en ridders) of Forest Escape (eerst alleen maar bos, waar je dus letterlijk uit moet ontsnappen.

Recentelijk dacht ik er nog aan, hoe leuk ik Kolonisten vind. Maar ja, in je eentje is dat best moeilijk spelen. Was ff vergeten dat je het natuurlijk ook online kan spelen Doh. Mijn computer heeft recentelijk een nieuwe installatie gehad en daardoor ben ik weer met een schone lei begonnen met alle software etc. Het was dus weer even zoeken waar ik alles kon downloaden. Maar met een kleine search in Google ben je er dan natuurlijk zo. Snel de progjes downloaden en installeren.

Na installatie meteen gejoined bij een ranking Full Catan spel. Ja, ach, als je springt, doe het dan meteen in het diepe he. Ik ga er meteen vol tegen aan. En het leuke is, ik ben het nog niet verleerd. Weet nog precies hoe alles werkt, hoe de knoppen werken, wat de spelregels zijn. En verdraaid, ik win het eerste potje toch ook nog………

Als je het spel op “normale” uren online speelt, vind je voornamelijk gewoon Nederlanders. Maar als je nou voor ons NL op ongebruikelijke tijdstippen gaat inloggen op de Wannagame Messenger om spelers te zoeken, zitten daar ook mensen uit bijv. Amerika op. Dan is het eigenlijk nog veel leuker. Alhoewel, het is wel slecht voor je nachtrust. Mag de pret niet drukken, ik ben immers toch een avondmens.

Nu de gure, koude wintermaanden er weer aankomen, heb ik in ieder geval weer mijn favoriete spelletje tevoorschijn getoverd. En ook al zijn er dan ff geen vrienden in de buurt om het bordspel mee te spelen, de online versie is net zo leuk!!!!

PoP

Voorbeeldje van de start van een Forest Escape spelletje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.