Quote van de dag

Mensen roepen heel vaak dat ze het zo druk hebben en dat ze maar niet toekomen aan hetgeen ze eigenlijk zo graag doen, bijv. duiken of lezen of iets anders. Ik denk dat die mensen onderstaande quote nog maar eens goed moeten overdenken:

Als je geen tijd hebt voor je passie, is het dan wel je passie?

Ik kan in ieder geval eerlijk zeggen, dat ondanks dat ik het druk heb of het financieel ff niet zo breed heb, ik toch altijd ruimte vrij maak om te duiken. Ik durf dan ook uit de grond van mijn hart te zeggen, dat duiken echt mijn passie is.

De betekenis van het woord passie is volgens de Van Dale:

pas·sie de; v
1. het lijden van Jezus
2. -s hartstocht, drift; hartstochtelijke liefhebberij

En aan de 2e betekenis, daar voldoet bij mij het duiken toch echt wel aan. Ik geniet intens van alle duiken die ik maak. Van het heerlijke rustige onderwater zijn, het bubbels blazen, de natuur. En ik hoop dit echt nog lang te mogen en kunnen doen.

2 reacties

  • Daan

    Dan heb ik ook een passie ;-)!!!!

  • barend

    Zeer ware opmerking; over je passie! Vorige week ook extreem druk gehad (werkdag van 16 uur op dinsdag) en toch 2x wezen duiken wo/do, dat levert gewoon energie op! Leuk te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.