Thanks for being a friend

Vrienden, wat zijn ze toch belangrijk in het leven. En in mijn eigen geval, eigenlijk nog belangrijker dan familie. Met mijn familie heb ik niet zoveel, behalve dan met mijn zus. Maar zelfs mijn zus kan het in haar eentje niet opnemen tegen mijn vriendengroep.
En in het afgelopen jaar heb ik zo goed gemerkt hoe belangrijk het is om vrienden te hebben, maar ook om vrienden dichtbij te hebben.

Vorig jaar september verhuisde ik voor de liefde van Den Haag naar Weert. Ik zei mijn huis en baan op en zei mijn vrienden gedag. Natuurlijk zouden we elkaar blijven zien en met de ontwikkelingen van deze tijd (email, MSN. gsm, Skype etc) kun je ook op afstand natuurlijk makkelijk contact houden. En toch kan dat laatste een arm om je schouder of een goede knuffel NOOIT vervangen.

En wat heb ik het in het afgelopen jaar gemist om heel spontaan te besluiten om ff bij een vriendin een bakkie thee te gaan drinken. Want nu heb ik dan wel ff een rit van bijna 2 uur voor de kiezen, om nog maar niet te spreken over de terugreis……

In de afgelopen dagen zijn er een paar voorbeelden langsgekomen, waarin ik zo blij ben dat ik goede vrienden heb, maar ook dat ik enorm blij ben dat ik straks weer dichtbij ze in de buurt woon. Zondag ben ik met een vriendin naar Kijkduin geweest. Even gezellig wat drinken en ondertussen moesten we alle verhalen nog aan elkaar vertellen van de afgelopen periode. We merkten dat we elkaar zo lang niet hadden gesproken en dat er toch behoorlijk veel in onze leventjes was gebeurd. Zo face to face zijn de gesprekken toch ook weer heel anders. Dus maar even langs de supermarkt om boodschappen te doen, zodat we ook nog de tijd hadden tijdens het avondeten. Uiteindelijk stapte ik dan om half 9 in mijn auto om het hele stuk naar Deurne weer terug te rijden. Maar wat zat ik na te genieten in de auto. Het had me zo’n goed gedaan. De gezelligheid, de goede gesprekken, maar ook ff het geneuzel als 2 meiden.

Van de week kreeg ik van een vriend, die ik helaas ook al weer even niet heb gezien, de volgende tekst in een mailtje:

Kan me goed voorstellen dat je daar in het verre zuiden je draai niet kan vinden. Het is nogal wat. En daar voor een liefde zijn is anders dan alleen. En dan kan je nog zo goed zijn in vrienden maken, of het naar je zin hebben op je werk. Als je het niet naar je zin heb, moet je keuzes maken. En daar kan je alleen maar trots op zijn hoor! Wat vond ik jou stoer dat je de stap nam om die kant op te gaan. En wat vind ik je stoer dat je nu ook weer besluit terug te komen! Het is nogal wat en je doet het toch.

Ik was blij dat ik de steun kreeg die ik zo goed kan gebruiken. Door alles wat er is gebeurd, zit er soms wel eens de twijfel in of ik de juiste beslissingen heb gemaakt. Normaal ben ik niet iemand die spijt heeft van beslissingen. Op dat moment zijn het de goede beslissingen, anders neem je ze niet. Dat het kan veranderen en dat je een andere mening over iets krijgt, prima, maar dan moet je gewoon weer een nieuwe beslissing nemen.

Gisteravond had ik een (voor mij) zwaar gesprek met een goede vriend. De woorden die hij via de chat tegen me sprak, zorgden ervoor dat ik mega emotioneel werd. Man, wat mis ik het dan dat de persoon niet in de buurt is. Wat zou ik dan graag een arm om mijn schouders hebben en niet in mijn eentje achter de pc zitten te janken. Zware emotionele gesprekken zijn niet geschikt om te houden via MSN.

Maar goed, daar komt binnenkort gelukkig verandering in. Dan woon ik weer dichterbij mijn vrienden en is het makkelijker om iets af te spreken, spontane acties kunnen weer en er is vaker die knuffel die iedereen zo goed kan gebruiken.

Via deze hele onpersoonlijke weg wil ik mijn vrienden hartelijk bedanken voor het feit dat ze er zijn. Dat ze me in het afgelopen jaar zo gesteund hebben. Dat ondanks de afstand, ze er wel voor me waren. Dat ze probeerden om via MSN, sms-jes, mail, chat etc. mij een hart onder de riem te steken. Dat er soms nachtelijke chatsessies waren. Binnenkort krijgen jullie allemaal een hele dikke knuffel van me. Gewoon omdat ik van jullie hou en omdat ik blij ben dat ik zulke goede vrienden heb!!!!

2 reacties

 • Dicky

  Esther, dit is uit de grond van je hart lees ik wel. En zo is ook mijn steun altijd bedoeld, die komt ook uit de grond van mijn hart. Geen bezwaren om dit voor je te doen want jij verdient het!

  Liefs, Dicky

 • Merel

  Zoals ik al tegen je zei………ik werd er stil van en het is herkenbaar!!!

  Groetjes,

  Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.