Genoten van Hans Liberg

Gisteravond ben ik naar de voorstelling “25 jaar Hans Liberg” geweest van (uiteraard) Hans Liberg. Het zag er bijna naar uit dat ik het begin moest gaan missen. Floris wil je me dit nooit meer aan doen. Je weet dat ik hier niet tegen kan…. Enne, het Muziektheater is toch echt iets anders als het Parktheater in Eindhoven. Maar goed, 2 seconden nadat we op onze stoelen zaten, ging het licht uit en kwam Hans Liberg het toneel op…..

Hoe moet je Hans Liberg eigenlijk omschrijven? Het Parktheater omschrijft hem als een muzikale top-entertainer. Op Wikipedia staat hij in de categorie “Nederlandse cabaretier”. Ach, wat maakt het eigenlijk uit wat voor naampje je het beestje geeft. Hij is een muzikale virtuoos met humor. En hij weet hiervan een perfecte mix te maken.

Mijn buikspieren werden in ieder geval goed op de proef gesteld. En ik moet ook eerlijk bekennen dat ik mijn kennis over klassieke muziek wel mag bijspijkeren. Maar het tempo waarin hij speelt en de wisseling van muzieksoorten en -stijlen, vind ik echt ongekend. In een stuk van Beethoven herkent hij een popnummer. En de ringtone van Nokia komt eigenlijk uit een klassiek nummer. Hoe kom je erop? En hoe kom je erop om een stuk dat zwaar vals gespeeld wordt door de celliste, dusdanig aan te vullen met pianomuziek dat het weer bijna klinkt als een prachtige symfonie.

Ik vind het moeilijk om alles te beschrijven en uit te leggen wat hij allemaal heeft gespeeld.
Kijk ff naar dit filmpje, dan krijg je wel een idee.

Eén reactie

  • Hallo Esther, hoe is het? Wat een super mooie website heb je. Zit heel goed in elkaar… Nog aan het lopen? groet. hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.