Kate Bush – een oude bekende

Zoals ik al eens in een oude blog schreef, heb ik in de leeftijd van 11/12 jaar een tijdlang Kate Bush geplaybackt. Met het nummer “Wuthering Heights” was ik wel een bijzondere verschijning op het toneel. Net als Kate danste ik ook gedurende het hele nummer. Haar videoclip heb ik destijds keer op keer opnieuw bekeken om goed haar danspasjes af te kunnen kijken.
Kate Bush was nou ook niet echt super voor de hand liggend om te gaan playbacken. En toch viel ik gelukkig in de smaak bij menig jurylid en scoorde ik vaak hoge ogen.

KateBush_Playback_klein

Op de foto hiernaast zie je me dansend tijdens een playbackshow in de Efteling. Ik werd daar toen 3e. 2e was iemand geworden die Liza Minelli nadeed en op nummer 1 eindigde iemand die André van Duin nadeed met dat liedje waarbij hij dan huilt en er “tranen” door zijn bril komen (kan niet op de titel komen). Omdat hij dus ook zo’n bril had, wat natuurlijk mega hilarisch was (als je er van houdt), viel hij dus bij iedereen in de smaak en werd hij eerste. Nee dit is geen jaloersheid. Liza Minelli was absoluut beter dan ik. Zij had nummer 1 moeten worden. Maar goed. Het moet natuurlijk ook in de smaak vallen bij het publiek he.

kate_bush

Uiteraard heb ik ook veel muziek van Kate Bush. Ik vind haar nummers echt geweldig. Haar excentrieke veschijning, haar bijzondere stem, haar totaal eigen geluid.
Het was echter al weer even geleden dat ik naar haar geluisterd heb. Dus werd het tijd om haar cd’s weer eens op te zetten. En het is weer heerlijk genieten geblazen. Er zit ook een live cd tussen en het is ongelooflijk hoe zuiver ze zingt en hoe het overeenkomt met een opgenomen cd. Veel artiesten klinken live toch echt wel even wat anders dan op een studiocd……..

Ga maar weer eens graven in mijn muziekarchief. Zullen vast wel weer meer artiesten tussen zitten die ik al een tijd lang niet heb geluisterd en die heerlijk zijn om naar te luisteren. Wat dachten jullie bijv. van Leonard Cohen? Ook iemand die door de jaren heen eigenlijk is gebleven.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.