Zalig winterduikdagje

Zo op de valreep van het jaar, wilde ik nog even een duikdagje inplannen. Dus een oproepje geplaatst op Duikforum en ondanks de kou was het vandaag behoorlijk druk. In totaal kwamen er maar liefst 16 die-hards opdraven. Helaas niet allemaal om te duiken. Merel, Dicky en Joke hielden kantwacht en warmden de chocomelk op, Marloes kwam ons na de duik nog even gezelschap houden. Maar de overigen 12 waagden zich aan het koude water van de Oosterschelde bij de Zeelandbrug.

Samen met Ivar ging ik kopje onder. En ondanks dat het gisteren springtij was, was er echt geen stroming te bekennen. Zalig! Het zicht was vrij aardig. Als je bij de ene pilaar lag, kon je de contouren van de andere pilaar prima zien. Dat is toch wel een 2-3 meter zicht. Rustig rondom de 1e pijler gedoken. Aan de rechterkant even bij de oude sepiarekjes gekeken. Daarna weer langs de pijler de andere kant op. Daar het grote rek bekeken en daarna op het gemakkie weer terug richting de kant. Onderweg heel veel wulken en hun eierlegsels. Soms zelfs nog de wulk aan het werk op zijn eierlegsel. Moet eerlijk bekennen dat ik me dit van vorige winter(s) zo niet kan herinneren. Verder een erg grote zeedonderpad en een boel heremietkreeftjes. Ondanks het koude water (3 graden) hebben we het toch 47 minuten uitgehouden.

Na de duik was er heerlijke warme chocomelk met slagroom, eigengemaakt appeltaart (ja ik maakte mijn 475e duik en dat moet je vieren toch……), koeken en heel veel gezelligheid.

 

Het was echt beregezellig. Helaas ging een aantal weer huiswaarts, maar gelukkig gingen er nog een paar bikkels mee voor een 2e duik bij Dreischor Gemaal.

Hier was het zicht perfect, het water was echter hier een graadje kouder, slechts 2 graden.  Merel en ik hebben o.a. een slanke rolsprietslak, een slanke knotsslak, groene wierslakken, millenium wratslakken en een zeedonderpad gezien.

Ook na deze duik kwamen de lekkere dingen uit de auto’s; koeken, warme soep en zelfs champagne.

Die had CyberWizzz speciaal voor mij meegenomen…….

Ik wil iedereen hartelijk danken voor deze toppie dag. Zulke dagen mogen er wat mij betreft een hele hoop volgen in het nieuwe jaar!!!!

2 reacties

  • KArel

    fijn dat jullie zo genoten hebben. Had veel spijt dat ik er niet kon bij zijn maar zie jullie zeker volgend jaar ergens aan de waterkant.

  • Jimmy / CyberWizzz

    Heb er ook van genoten, zeker en vast voor herhaling vatbaar … Tot een volgende en een prettig eind gewenst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.