Boswandeling in de sneeuw

Een week geleden viel hier in de nacht van zondag op maandag een hele hoop sneeuw. In mijn vorige blog schreef ik nog over mijn sneeuwwandeling ’s avonds hier door de wijk. Vandaag had ik dan eindelijk de tijd om op mijn gemak van de sneeuw te gaan genieten bij daglicht. Gisteren reed ik al binnendoor van Deurne naar Valkenswaard en genoot intens van het mooie landschap, de prachtige witte bomen en de boerderijen en een molen onder de sneeuw.

Na vanochtend eerst op mijn gemak ontbeten te hebben, zag ik dat de zon aardig haar best deed, maar ook dat door de wat hogere temperaturen dan van de week, de sneeuw een klein beetje aan het smelten was. Tijd om op te gaan schieten. En vandaag nog te gaan genieten, want de vraag is hoe het er van de week bij ligt.

Dus snel aankleden, snowboots aan en warme trui en handschoenen en sjaal mee in de auto. Camera mee met extra batterij. En zo reed ik naar Recreatiegebied Heibloem bij Bakel / Milheeze. En daar heb ik heerlijk 1,5 uur gewandeld. Ik ben slechts een stelletje met 2 honden tegengekomen. Verder was het heerlijk stil.

Al bij mijn start bij het water (wat nu ijs is natuurlijk) zag ik een buizerd wegvliegen. Fantastisch toch.

IMG_1480

De rechterfoto heb ik op internet gevonden. Zo ziet het er dus normaal gesproken uit.

Het was mooi, het was zalig. Het knisperende geluid van de sneeuw onder mijn schoenen, de sporen in de sneeuw van de dieren die er leven (o.a. konijntjes denk ik). Af en toe wel even opletten waar ik liep, want dan zag ik ineens toch wat ijs liggen en dan loop ik liever even een klein stukje omdan dat ik er misschien ergens doorzak.

De kou viel heel erg mee, denk dat het een paar graden boven nul was. De vraag is dus echt hoe lang de sneeuw nog blijft liggen. Maar dat maakt niet uit, ik heb er in ieder geval van genoten. Voor meer foto’s die ik heb gemaakt, klik op de foto hieronder.

IMG_1519

4 reacties

 • picasso

  hey emmie,

  daar zitten héél mooie foto’s tussen.

  toch zalig, zo een landschap.
  maar ben verwend, moet maar naar buiten kijken, naar de tuin ….

 • Jan

  mooie foto.

  en heerlijk is dat….alleen het geluid van de sneeuw onder je voeten, de eenzaamheid van stilte.

 • Sandra

  Hoi Es,

  Mooie foto’s hoor. Lijkt me een geweldig gebied om door heen te lopen.

  Groetjes,
  San

 • Hey Esther,
  Even de tijd genomen om je blog weer te lezen. Zeg maar te bekijken, want wat heb je een prachtige foto’s in de sneeuw gemaakt. Leuk dat je nog een buizerd heb gezien. Ze zitten er altij zo mooi bij, maar vliegen helaas snel weg (vooral als je een foto wilt maken ;-)).
  Liefs vanuit sneeuwloos Voorburg,
  Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.