Duikdagje Zeeland en stand van zaken verhuizing

Gisteren ben ik eindelijk weer eens gaan duiken in Zeeland. Na de Nieuwjaarsduik heb ik 2 weken geen duiken gemaakt omdat er op bijna alle zoetwaterplassen ijs lag. Ik heb geen ijsduikspecialty of anderszins een opleiding om onder het ijs te duiken, dus dat leek me geen goed idee. Vanwege de temperaturen zag ik het niet zitten om 2 uur heen naar Zeeland te rijden, daar 1 duikje te maken en dan weer 2 uur terug te rijden. 2 duiken op een dag met een temperatuur buiten van onder het vriespunt, zag ik niet echt zitten.

Vorige week zaterdag de 17e heb ik dan eindelijk een duikje gemaakt in de Beldert. Er lag nog wel wat ijs op de plas, maar we konden toch een duikje maken. Helaas had mijn buddy last van een blazende automaat (bevroren), waardoor ze bij mij op de longhose moest en we de duik voortijdig moesten afbreken.

Maar gisteren toch weer eens afgezakt naar Zeeland. Daar 2 heerlijke duiken gemaakt in het zilte Zeeuwse water. Samen met Merel gedoken bij Zoetersbout. We hebben o.a. een jonge zeedonderpad gezien en een paar millenium wratslakken. Deze slakken waren wel wat bruinig van kleur. Bij navraag bleek dat ze nu zo goed als niet eten en daardoor van kleur veranderen en soms zelfs wat verschrompelen.
Het was net laagwater geweest en de instap was wat lastig nu met de nieuwe trap. De vraag is nog steeds waarom ze die niet verder hebben laten doorlopen. Echter het water uitkomen met laag water bij Zoetersbout en de golven die vol op de kant staan, dat is een nog grotere uitdaging. We moesten echt elkaar helpen om uit het water te komen.

Bij de Zeelandbrug heb ik met Jenny gedoken. Eerst zag het er naar uit dat we niet konden duiken, Jenny was haar vin verloren bij de instap. Dus snel ff onderwater zoeken. Gelukkig vond ze haar vin weer terug en konden we aan de duik beginnen. Er waren nog steeds een hele hoop eierlegsels van de wulk. Maar wat mij nog het meest verbaasde, waren de orgies van rosse sterslakken. Je kon nauwelijks zien hoeveel er bovenop elkaar zaten. Het waren echte hoopjes met slakken. Dit had ik nog niet eerder zo gezien. Echt gaaf!

Vanaf de kant gezien zaten ze een beetje rechts van de pijlers en wat voorbij de pijlers.

We zijn tussen de pijlers door weer richting de kant gedoken. Wat verder ook opviel waren de grote zeesterren. Ik moet echt even mijn onderwaterbiologie bijspijkeren. Het lijkt namelijk alsof de zeesterren nu in de winter veel groter zijn. Maar het kan ook mijn eigen suggestie zijn.

Dank aan Jenny, Merel, Barend en Laurens voor hun gezelschap. Het was weer een supergezellige dag.

In mijn Picasa foto-album staan foto’s gemaakt door Laurens.

Verder zullen jullie je wel afvragen hoe het zit met mijn huizenjacht. Volgende week ga ik immers al beginnen bij de TU Delft (zie mijn eerdere blog). Helaas heeft de huizenjacht me nog niet opgeleverd wat ik zou willen. Vorige week ging ik voor de 2e keer bij een appartement kijken. Ik had er een goed gevoel bij en mijn makelaar heeft dan ook op vrijdag een bod gedaan. Dat werd helaas niet goed ontvangen. De verkoper wilde helaas teveel voor het appartement en was niet bereid om voldoende te zakken voor mij. Helaas. Dat betekent dat ik weer verder moet gaan zoeken. A.s. donderdag heb ik dan ook weer een rondje huizen bezichtigen op het programma staan.

Omdat ik nog niets heb gevonden in de regio Den Haag, zocht ik via vrienden/kennisen naar een oplossing om door de weeks in de regio te kunnen slapen. De bedoeling is nu dus dat ik op maandagochtend van Deurne naar mijn werk in Delft ga. Dan blijf ik de daar opvolgende nachten in de regio slapen en op vrijdagmiddag rij ik dan weer van Delft naar Deurne.
Gelukkig heb ik iemand gevonden waar ik doordeweeks mag slapen. Hopelijk dient zich in de komende weken nog een barmhartige Samaritaan zich aan, zodat ik die ene persoon niet continu tot last hoef te zijn. Of vind ik heel snel een andere woning…….

Mocht er iemand van de lezers nog een idee hebben waar ik doordeweeks kan verblijven (helaas moet het wel tegen zeer geringe kosten zijn, aangezien mijn huur in Deurne gewoon doorgaat), dan hoor ik het uiteraard graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.