Oud & Nieuw duik en Nieuwjaarsduik

Het nieuwe jaar ben ik natuurlijk onder water begonnen. Gisteravond was ik met een stel malloten onder de Zeelandbrug waar we een feestje hebben gevierd. Het was dit keer al weer de 3e keer dat ik Oud & Nieuw onder de Zeelandbrug doorbracht. Zo tegen 12 uur ging ik samen met Dicky onder, zodat we al duikend het oude jaar achter ons zouden laten en het nieuwe jaar zouden verwelkomen. Het was een prachtige duik met een aantal zeedonderpadden, een galathea kreeftje, veel wulken en heremietkreeftjes en een rosse sterslak.

IMG_6961 IMG_6933

Met 3 vuurkorven en lekker warm aangekleed was het prima te doen onder de Zeelandbrug. Het was super gezellig en we hebben dan ook heerlijk feest gevierd tot ongeveer 4 uur. Toen zijn we weer terug gegaan naar de boerenschuur waar we eerder op de avond gezellig hebben gegeten. Daar stonden de veldbedjes en lagen de luchtbedden al klaar. We konden dus zo onze slaapzakken inrollen.
Helaas was het erg koud in de schuur zo zonder kachel en ik heb dan ook redelijk liggen bibberen in mijn slaapzak. Was ook al vroeg wakker. Toen iedereen wakker was, nog gezellig zitten ontbijten en nog na zitten kletsen over de gezellige nacht.

Tegen half 1 stapte ik in de auto op weg naar Vinkeveen. Daar zou vanaf 2 uur de Duikforum Nieuwjaarsduik plaatsvinden. Het was al redelijk druk toen ik aankwam. Gezellig om iedereen meteen het beste te wensen. En leuk om iedereen weer eens te zien.
Peer en Rob arriveerden ook redelijk snel daarna en we besloten om samen een duikje te gaan maken.

20090101_02 We zouden eerst naar het wrakje gaan en van daaruit langs de kerstboom, naar de schuit en de bus. Peer en Rob deden nog even masker afzetten (brrrr, moet er niet aan denken) en een valve drill in de bus. Toen gaf ik teken dat ik het koud kreeg en eruit wilde. Het werd me allemaal toch een beetje teveel. Op dinsdag 30 dec. nog 2 duiken gemaakt (zie blog Zalig winterduikdagje). Dan weer terug naar huis, spullen inpakken en de volgende dag weer richting Zeeland. Daar heb ik dus ’s middags nog een duikje gemaakt bij Zoetersbout met Laurens, Elzie, Danielle, Heidi en Merel.

20081231_05 Overigens was dat mijn eerste duik bij Zoetersbout na de dijkwerkzaamheden. Ze hebben de trap aan de rechterkant gemaakt (wel handig hoor, maar trap had iets verder door mogen lopen). Dus je moet nu eerst om de kop heen duiken, voordat je weer in de kom terecht komt. Het vreemde was echter dat we op de kop geen stroming hadden, maar zodra we echt in de kom zaten, werden Merel en ik behoorlijk met stroming meegenomen. Dat hadden we niet verwacht. De stek zelf is niet meer zo heel mooi als voor de dijkwerkzaamheden, maar wellicht dat dat nog opknapt.

Maar goed, door al die duiken en het korte nachtje in de boerenschuur, merkte ik toch dat mijn lijf wat aan het opbranden was. Ik had teveel van mezelf gevergd en had veel energie verspeeld. En in het koude water van Vinkeveen, had ik natuurlijk mijn energie hard nodig om ook weer warm te blijven. Dat lukte me dus niet meer zo goed en moest ik op 35 minuten aangeven dat ik de duik wilde afbreken. 4 minuten later waren we weer boven water. Sorry voor Peer en Rob, want door hun drooghandschoenen hebben zij het veel minder snel koud. Maar goed, dat risico zat er natuurlijk in.

Nog even staan nakletsen en daarna toch maar weer op pad naar huis. Doerak en Gizmo waren erg blij om mij weer te zien. Ik ben zelf lekker op de luie stoel geploft en heb niet echt meer wat gedaan (nadat alle spullen uit de auto gehaald waren en deze blog geschreven….).

Het nieuwe jaar is weer begonnen en ik hoop nog vele, mooie duiken te maken dit jaar.

Eén reactie

  • lex

    echt was erg gezellig, onder de brug jij nogmaals de beste wensen… en toch…. als je wat minder had hoeven slepen (gniffel) was je ook wat minder moe geweest – groetjes van een jaloerse duiker.

    spreek je snel weer groetjes Lex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.