Afdelingsuitje Software Technology

Sinds 2 februari werk ik bij de TU Delft op de afdeling Software Technology als secretaresse voor een 5-tal professoren. Even wennen aan de omgeving natuurlijk, ik kom tenslotte uit het bedrijfsleven, maar ontzettend leuk. Ben toch weer een beetje terug bij mijn roots zo met die informatica. Al hoewel de termen me hier af en toe echt om de oren vliegen en ik het niet meer kan bijhouden.

Recentelijk werd ik gevraagd door mijn leidinggevende Ilse om het afdelingsuitje te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan. Meteen flink nadenken over wat je met een groep technische wetenschappers moet gaan doen…… 2 ideeën sprongen eruit en daar dan ook maar offertes van opvragen. Qua prijs lagen ze niet ver uit elkaar, maar toch werd door mijn directe collega’s die in het complot zaten besloten dat we het middagje strand zouden gaan doen. Gisteren was het dan zo ver. Het weer zag er in eerste instantie niet al te best uit. Ik schreef dan ook rond 9 uur op mijn Facebook “Esther van Seters heeft een leuk afdelingsuitje georganiseerd voor vandaag op het strand in Scheveningen. Waarom moet het nu dan regenen?????” Maar gelukkig, toen ik rond 11 uur richting Scheveningen reed, was het al wat opgeklaard en het leuke was dat het er op het strand echt prachtig uitzag. Een enkele wolk aan de hemel, maar verder vrij blauw en in ieder geval droog.

Vanaf half 1 druppelden mijn collega’s binnen in de strandtent Billabong Beach. Iedereen was erg nieuwsgierig naar wat we gingen doen, maar ik kon nog steed mijn mond dichthouden.

De teams werden ingedeeld en de fun kon beginnen. Het ene team ging zandsculpturen bouwen en het andere team ging vliegeren. Ik ging als eerste zandkasteel bouwen en als een stel kleine kinderen zaten we in het zand te proberen om iets moois te maken. Het was niet echt makkelijk, maar de belangrijkste tip was: water, water, water! Je hebt echt water nodig om het zand stevig te maken en er iets van te kunnen bouwen.
Over het eindresultaat zijn we zelf best tevreden. De jury uiteindelijk ook, want aan het eind van de dag, behaalden we een tweede plaats met ons idee van “Future in the ICT”.

zandkasteel Linksbovenin de database, rechtsbovenin een Kindle, rechtsonder een mobiele telefoon, linksonder een laptop (mijn trots) en in het midden de welbekende “cloud” die verbonden is door bruggen en hups met de diverse apparaten……
Snappen jullie het allemaal nog, ik zelf in ieder geval helemaal niet, maar dat mocht de pret niet drukken.

Tijdens de korte break die we hadden, begon het behoorlijk te regenen, maar het zou een kort buitje zijn volgens Buienradar.nl en ook volgens de mensen van de organisatie en de strandtent. Op hoop van zegen dan maar. En ja hoor, nog geen 5 minuten nadat we weer begonnen waren met de activiteiten, stopte het met regenen.

Nu was het mijn beurt om te gaan vliegeren. Het is even wennen, maar na wat oefenen gaat het me al behoorlijk goed af. Er staat een flinke wind vandaag en dat maakt het wel extra moeilijk, maar ook wel des te uitdagender. Ik heb een hoop lol en vind het echt fantastisch. Dat is ook wel te zien aan de mooie foto’s die Eelco Visser van mij heeft gemaakt.

Esther01  Esther03 Esther02

Inmiddels is de zon ook flink doorgebroken en wordt het ook steeds warmer. We kunnen de afsluitende BBQ dan ook prima op het terras doen. Iedereen geniet van het eten en het zonnetje en ik ben blij dat (bijna) iedereen het zo naar zijn zin heeft. Het afdelingsuitje van Software Technology is een behoorlijk succes geworden. Jippie!

bbq

Geen flatteuze foto van mezelf, maar goed……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.