Zalig duikdagje

Hoe moet je het volgende nou gaan verklaren, nadat je een heerlijk weekend hebt gehad:

HPIM0511

Mijn collega’s keken me toch redelijk geschrokken aan en vroegen zich toch echt af wat ik in mijn weekenden doe. Waar ik altijd leuke verhalen over duiken hield, geloofden ze me nu toch niet helemaal. Ja wat wil je als je een grote striem in je nek hebt zitten.

Kom dan maar eens met de verklaring dat dat van je nekseal van je droogpak is…… En toch is het zo. Echt waar! Ik had mijn droogpak na de vorige duik in zout water niet goed schoongemaakt bij de seal. Er zijn toen hele kleine zoutkristalletjes ontstaan aan de binnenkant van mijn nekseal. Bij de eerste duik zijn die heerlijk gaan schuren in mijn nek, met dit als resultaat. Ja het ziet er echt niet uit. Ik weet het, maar op dit moment kan ik er ook niets meer aan doen. Zal nu goed opletten dat ik mijn nekseal voortaan goed schoonmaak.

Zaterdagavond was ik bij Marian gaan eten in haar nieuwe appartementje. Nou die zit wel prima daar in Hoeven. Hopelijk vindt ze snel haar draai daar en voelt ze zich ook weer snel gelukkig. Maar ik denk dat dat wel goed gaat komen.
Heerlijk rosé gedronken (fles was zo leeg……), maar om 12 uur lagen we al in bed. Voor mij zou de wekker de volgende ochtend vroeg afgaan. Ik moest om kwart voor 7 in de auto zitten op weg naar de duikstek.

zeeklit Om half 8 kwam ik dan aan bij duikstek Wissenkerke (Vlietpolder) waar Peter al op me stond te wachten. Het water zag er heel kalm en rustig uit, dus het beloofde goed te worden. Omkleden en we konden aan de klim over de dijk beginnen. Pfff, dit is toch best wel een hoge trap zeg. Bah, maar daarna hoefden we alleen maar over de strekdam uit te lopen. We hebben rondom de kop van de strekdam gedoken. Er liggen grote basaltblokken die heel mooi begroeid zijn. Heb zelf nog een gorgelpijpknotsslak gevonden (jippie!). Verder nog een zeeklit gezien. Voor mij de eerste keer, en het is wel een bijzonder ding.

Na de duik hebben we nog even op de dijk genoten van de prachtige vogels die er zaten: kleine zilverreiger, visdief, kokmeeuw, zilvermeeuw, wulp en een lepelaar.

Limacia Doorgereden naar de volgende stek, al was het nog even onduidelijk waar we zouden gaan duiken. Als Rob de Limacia nog niet zelf had gevonden, zouden we bij Burghsluis gaan duiken, anders zouden Peter en ik samen bij Plompe Toren duiken. Maar ik kreeg Rob maar niet te pakken. Eindelijk na 3 keer proberen, belde hij zelf terug. Nee hij had de Limacia nog niet gezien en wilde graag met ons samen bij Burghsluis op zoek gaan. Dus op naar de parkeerplaats bij Burghsluis. Gedrieën gingen we te water. Peter had duidelijk uitgelegd waar we moesten gaan zoeken en zelfs voor mij een teken bedacht, zodat hij kan kon geven op welk “struikje” ik goed moest gaan zoeken. Kort nadat we onder water waren, schoot Peter ineens weg richting oppervlakte. Rob en ik er achteraan. Wat was er aan de hand? Mmmm, bleek een niet goed zittende nekseal te zijn, waardoor Peter al wat water binnen had gekregen en dat wil je natuurlijk niet de hele duik door, dus maar even goed doen.

porceleinkrabbetje Na 10 minuten zoeken vond Peter een Limacia. Maar zei ik nou 1, nee joh, het waren er wel 5 op een zelfde “struikje”. Rob moest nu wel tevreden zijn. Peter maakte een paar foto’s en daarna lieten we Rob alleen om zijn foto’s te kunnen maken. Peter en ik zouden nog even de diepte gaan opzoeken. Daar kwamen we weer volop boompjesslakken tegen, nog een Limacia (ja Esther, goed kijken, er zaten hele mooie kleine zeesterretjes zo op dat wier, maar wat veel mooier was, was die Limacia die er tussen zat……), ruigkrabbetjes, galathea, steenbolkjes, een hele kleine wijde mantel, porceleinkrabbetje en op het eind vond ik nog een ieniemini egelslakje en een groene wierslak. Het zicht was ook hier weer erg goed. Wat een prachtige duiken.

scholekster-jong Toen we aan de oppervlakte kwamen zagen we heel lief een scholekster met 2 jongen lopen. Wat een schatjes!

Even langs de caravan in Scharendijke om de spullen van Peter op te halen. Daarna gingen we lekker eten bij Duik- en Eetcafé Steilôôre in Ouwerkerk. Heb een heerlijk maaltijdsalade met warme geitenkaas met honing en omwikkeld met spek op. Mjammie, die was lekker.

Na het eten doorgereden naar Sint Annaland. Ook daar weer even genoten van het heerlijke weer op de dijk. Toen was het weer tijd om de spullen op te bouwen en te water te gaan. Peter duikt een iets andere route bij Sint Annaland dan ik normaal doe, dus ontdekte ik weer een totaal ander landschap. Schreef op gegeven moment zelfs in mijn wetnotes, dat Peter mij wel achter mocht laten hier onderwater en dat ie straks maar een nieuwe fles moest komen brengen. Ik genoot enorm van de relaxte duik en het prachtige onderwaterleven. Omdat Peter niet goed had opgelet bij het optuigen van zijn spullen en dus aan de waterkant stond met een 8 liter fles met slechts 90 bar erin, konden we niet al te lang duiken. Alhoewel we met die lage SAC van Peter, alsnog een uur hebben gedoken. Die vent heeft echt kieuwen hoor……!!!!

botervisje
Moe, maar zeer voldaan kwam ik om 11 uur thuis van een lange dag in Zeeland. Het weer was erg mooi geweest en ik had een lekker kleurtje gekregen. Snel spullen spoelen en mijn bed inkruipen. Ik heb geslapen als een os!

Eén reactie

  • geweldige duik en mooi verhaal over je nek. Ik heb dat een keer gehad met een sporttest. De zuignappen van de hartslagmeting op mijn rug lieten “zuigzoenen” achter… leg dat maar eens uit thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.