Weer aan het hardlopen

Ja je leest het goed, ik ben weer aan het hardlopen geslagen. Het werd toch echt weer eens tijd om wat aan mijn conditie te gaan doen en wat is dan het makkelijkst. Juist natuurlijk, hardlopen. Ik heb wel eerst nieuwe hardloopschoenen gekocht, want mijn oude had ik sowieso al weggegooid en omdat ik snel last heb van shin splints (scheenbeenontsteking), wilde ik niet op slechte andere schoenen lopen. Zelfs niet met mijn beginnersschemaatje. Ik heb de lessen van de Vlaamse Evy gedownload en ben weer lekker aan de slag gegaan. Ik ben meteen met les 3 begonnen en heb een paar lessen overgeslagen. Omdat ik al eerder heb hardgelopen, merk ik nu heel goed dat ik het snel weer oppik. Het gaat echt lekker. Vanochtend heb ik les 14 gedaan en daarin heb ik in 35 minuten 5,25 km gelopen. Dat betekent dus een gemiddelde van 6’40” over 1 km. En dat met wandelen ertussendoor. Mijn tempo ligt dus al weer vrij goed.

Verder ben ik ook op mijn eten gaan letten en daardoor ben ik (ondanks een paar etentjes in het afgelopen weekend) toch al weer bijna 2,5 kilo kwijt. Me is erg happy.

Nu nog de (waarschijnlijke) slijmbeursontsteking in mijn linkerschouder kwijt raken en ik ga weer richting optimale conditie. Ondanks medicijnen, fysio en rust is mijn schouder nog steeds niet genezen. Afgelopen maandag heb ik er dan uiteindelijk maar een spuit in laten zetten, in de hoop dat die gaat helpen. Het is nu afwachten.

Uiteraard moet er dit jaar ook weer meer gedoken worden. Maar dat gaat goed komen. Er lopen al wat plannen voor tripjes naar Frankrijk en natuurlijk naar de mijn in Duitsland. Heb er weer mega zin in. Kom maar op 2011! Dit wordt mijn jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.