Het eerste kuiken

Op 15 maart schreef ik nog over het eerste ei bij S2 en Pa, het slechtvalkenkoppel bij De Mortel die op Beleef de Lente zijn te volgen. Nu zijn er natuurlijk nog heel veel meer slechtvalken koppels die eieren leggen en waar uiteindelijk kuikens uit komen. En er zijn zelfs nog best veel slechtvalken die met de webcam gevolgd worden.

Hier een kleine verzameling van links:

En dan zijn er nog een tig aantal webcams in andere landen. Maar bovenstaande cams volg ik met regelmatig en met heel veel plezier.

Daarnaast zijn er in mijn directe woonomgeving nog een paar slechtvalken erg actief. Bij het Vredespaleis, het ministerie van VROM en zelfs bij het oude stadhuis van Rijswijk, waar ik dus echt vlakbij heb gewoond. Via diverse websites hou ik daar de stand van zaken van bij.

Maar goed, de titel is niet voor niets “Het eerste kuiken”, dus het wordt nu tijd om te verklappen waar ik nu het eerste slechtvalkkuiken heb gezien. En die eer gaat volledig naar Aria en Vento. Gefeliciteerd met jullie eerste kuiken!!!! Winking smile
In de komende 2 weken zullen de andere eieren ook allemaal uit gaan komen. Dus komen er steeds meer pluizenbollen bij. En dan kan het plezier helemaal beginnen. Je ziet ze groeien en voor je het weet, staan ze op het rooster vliegoefeningen te doen. Maar gelukkig is het nog niet zo ver.

Hier nog een still uit het filmpje dat mamaCoriena heeft gemaakt van Aria en Vento.

1ekuikenArieVento

Edit: En terwijl ik dit bericht aan het schrijven was en even niet zat op te letten op de webcams, was er inmiddels al een 2e kuiken uit het ei gekropen bij Aria en Vento en hebben ze dus op dit moment zelfs al 2 kuikens!!!!

Edit 2: En nog geen half uur nadat ik de eerste edit heb geschreven, kan ik mijn bericht weer aanpassen, want is het 3e kuiken ook uit het ei gekropen. Het is nu dus wachten op het laatste kuiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.