Geocaching

De oplettende lezer zal het al wel opgevallen zijn. Er staat sinds vandaag een kleine banner van Geocaching in het menu. Wat is dat nu weer, zullen sommigen denken. Hele simpele uitleg: het is een soort schatzoeken. Dit is wel een heel simpele en korte uitleg hoor, maar voor meer informatie wil ik je graag doorverwijzen naar de internationale website www.geocaching.com Daar kan je alles erover vinden.

Tijdens mijn recentelijke weekje verlof, heeft Debbie mij aangestoken met dit virus en sindsdien probeer ik ook de puzzels op te lossen om de verstopte caches te vinden. Sommige caches zijn redelijk makkelijk te vinden, andere bezorgen je echt hoofdpijn op de plaats van bestemming, omdat je ‘m maar niet gevonden krijgt en voor andere moet je eerst het internet volledig afstruinen naar antwoorden op vragen, berekeningen maken waar VWO Wiskunde niets bij is, in rare kronkels denken, diverse conversies doen en wat de maker van de cache al niet heeft verzonnen.

Het leuke van geocaching is dat je eigenlijk heel veel leert en ziet van de omgeving waar je bent. Zo heb ik al geleerd dat er in Voorburg een gemaal is (wist ik veel), dat er diverse gedenktekens, beeldjes en anderszins zijn in Voorburg die verwijzen naar vroegere schrijvers, heb ik al wat geleerd over kernenergie, Cambodja en heb ik prachtige uitzichten gehad op diverse mooie plekjes. En wat is er leuker dan een moeilijke puzzel eindelijk weten op te lossen, op stap te gaan op zoek naar de cache, die met veel moeite op de locatie weten te vinden, om dan je naam in de logrol te kunnen zetten. Yes, I did it!

Je snapt het al, ik ben een beetje verslaafd aan geocachen. Het geeft me de kick van het puzzels oplossen in allerlei vormen. Ik moet soms echt flink mijn hersens kraken. Het avontuur van op pad gaan en dan toch wel stiekem zo’n cache oppakken en loggen. Nieuwe plekken ontdekken en er gewoon lekker op uit zijn in de natuur. Marcel wordt met regelmaat meegezogen in mijn enthousiasme. Gelukkig vindt hij het ook echt leuk. Vooralsnog doe ik het met een applicatie op mijn Android telefoon, maar binnenkort willen  we een geschikte GPS aanschaffen. Dat zal nog niet makkelijk worden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.